Pērle ir jāatrod sevī: «Cabaret» atgriežas ar jaunu koncertiestudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Jau 9.decembrī savu pirmo publisko izrādi piedzīvos producentu grupas «Virus Art» projekta «Cabaret» veidotais koncertiestudējums, kura nosaukums šoreiz ir «Peerle». Iestudējums, kas aicina skatītājus ienirt dziļāk sevī, pakavēties savās dzīlēs un sajust pērles meklēšanas prieku. Kamēr pasākuma veidotāji vēl mēģina un liek pēdējos punktus uz i, portālam «Apollo» bija iespēja ielūkoties laikmetīgā kabarē tapšanas aizkulisēs, kā arī aprunāties ar tā veidotājiem.

Jau vairākus gadus radošā komanda katru gadu veido jaunu koncertiestudējumu. Lai arī sākotnēji tas ticis veidots kā kabarē un cilvēki to joprojām tā dēvē, režisors Viktors Runtulis atklāj, ka jau apmēram četrus gadus pēc skatuviskās formas un žanra tas aizgājis pārāk tālu, tāpēc šobrīd tas dēvējams par laikmetīgo kabarē. 2016.gada koncertiestudējuma tēmas pamats ir «pērle» - tā pērle, kas katrā ir iekšā.

«Pērle ir jāatrod, nevis citā, bet sevī. Tā ir atslēga visai dzīvei turpmāk. Lai arī jāmeklē diezgan dziļi un lielākā daļa cilvēku baidās to darīt, kamēr to neesi izdarījis, tikmēr tu pilnvērtīgi nemaz nedzīvo.

Līdz ar to pērlīte ir jāmeklē sevī.

Tas ir šā koncertiestudējuma pamatstāsts,» atklāj Runtulis.

Koncertiestudējuma dekorācijas un sajūtas veidotas, izmantojot pagājušā gadsimta sākuma elementus. Stāsts tiks izdzīvots vecā jūgendstila

stacijā, kurā ir cilvēki, kas kādu gaida, iepazīst, atvadās vai pat šķiras.

«Lielākā daļa gaida, gluži kā dzīvē. Nez kāpēc cilvēki gaida un pārāk daudz tam patērē savu laiku - ir jādzīvo,» pārdomās dalās režisors.

Pie gaidāmā koncertiestudējuma strādā apmēram 50 cilvēku liela mākslinieciskā un tehniskā personāla komanda, kas visi kopā veido īpašu notikumu.

Arī šogad komandai pievienojušies dziedātāji Ralfs Eilands, Elza Rozentāla un Aija Vītoliņa. Savukārt skatuves tērpus veidos modes mākslinieks Dāvids, kas pēc ilgāka laika ir atgriezies pie projekta, kurā darbojās arī kādreiz.

«Varu iepriecināt vai arī apbēdināt - nebūs daudz plikumu,» par tērpiem, ar kuru palīdzību tiks radīta attiecīgā pagājušā gadsimta sākuma noskaņa stāsta Dāvids.

«Pliki dibeni vairs nav modē. Kam nav slinkums, visi to rāda. Gribas kaut ko skaistu, baudījumu acīm, tomēr visu nosaka personāžu raksturi.»

Dāvids stāsta, ka koncertiestudējumā daudz kas tiek veidots pārspīlēti un ar humoru. Piemēram, Ralfs Eilands atveidos plānprātīgi bagātu tipāžu, kurš nezina, ko nozīmē pelnīt naudu. Viņam prātā esot vienas vienīgas ballītes, gluži kā Parisai Hiltonei. Dziedātāja Elza Rozentāle iestudējumā atveidos naivu lauku meiteni, savukārt Aija Vītoliņa būšot tāda pati kā Ralfs - tikai vēl bagātāka un nekaunīgāka.

Protams, neiztiks arī bez pārsteigumiem. Šogad koncertiestudējums «Peerle» būs baudāms arī Vecgada vakarā - koncertzālē «Palladium».

Tāpat gaidāms, ka Jaungada naktī komandai pievienosies arī Fabio jeb dziedātājs Intars Busulis

.

Koncertiestudējums «Peerle», kā ierasts, būs notikums, pilns nejaušību un iluzoru pārsteigumu, kurā ikviens varēs atveidot kādu lomu, varbūt īstenot sen lolotu sapni, vai vienkārši izbaudīt neaizmirstamu svētku gaisotni visu septiņu stundu laikā. Ikvienam uz mirkli būs iespēja kļūt par pērļu zvejnieku un padomāt par to, kas ir vērtīgāk – nodoties šo mazo, dārgo bumbiņu kolekcionēšanai, vairojot savu mantu, vai arī atrast sevi, ceļu uz savu sirdi, kas paver skatu uz dziļāku un neizsmeļamu bagātību.

Vakara sākums no 19.00 vai no 20.00 (atkarībā no izrāžu datumiem), koncertiestudējuma «Peerle» garums bez ievada un starpbrīža ir 2 stundas, pasākuma beigu laiks 3.00 naktī.

Par ēdieniem un dzērieniem koncertiestudējuma «Peerle» vakaros šogad gadās SIA «Možums» komanda šefpavāra Jurija Kuligina vadībā. Šā gada jaunums – arī biļešu pasākumos jums būs iespēja pasūtīt siltos ēdienus, kuru pasniegšana notiks pēc šāda scenārija: pasūtījumi siltajiem tiks pieņemti līdz koncertiestudējuma 1. daļai, bet pasniegti starpbrīdī, t.i., starp koncertiestudējuma 1. un 2. daļu.

Biļetes «Biļešu Paradīzes» kasēs

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu