«Johnny Salamander» aicina uz jubilejas koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10. novembrī kinoteātrī «Splendid Palace» ar vērienīgu koncertu savu jubileju atzīmēs pazīstamais Latvijas roka ģitārists un komponists Johnny Salamander, īstajā vārdā Jānis Gūža.

Koncertā būs klausāmas Johnny Salamander kompozīcijas roka, fusion, funky metal stilā, kā arī improvizācijas par klasiskās mūzikas šedevru tēmām: Ludviga van Bēthovena, Monti, Elgāra skaņdarbu transkripcijas rokgrupai, kuras jubilārs izpildīs kopā ar saviem draugiem, profesionāliem mūziķiem un īpašajiem viesiem.

Viens no visīpašākajiem viesiem koncertā būs Johnny Salamander meita Meldra, ar kuru savulaik kopā muzicēts projektā «Johnny Salamander un Meldra», izdoti divi kopīgi CD, iegūta 2.vieta Eirovīzijas nacionālās atlases konkursā un kopā nospēlēti vairāk nekā 400 koncerti.

Kā īpašie viesi koncertā piedalīsies un Johnny Salamander skaņdarbus atskaņos virtuozā pūtēju grupa «Jockers», pazīstamais diriģents Einārs Verro ar savu džeza grupu «Assembly Singers», agrākais grupas «Red Star Rebels» (UK) ģitārists, dziesmu autors un producents Jonny Amos, mūsu pašu neatvairāmā Jenny May, šarmantais Roberto Meloni, Andris Kivičs, Restorāna 36. Līnija pavārmākslas guru un tai pašā laikā azartisks ģitārists Lauris Aleksejevs, Eds Monro un citi mākslinieki. Koncertā spēlēs leģendārais džeza basists Zigmunds Žukovskis un nenogurdināmais metāla bundzinieks Tarass Kuzmenko.

Johnny Salamander savas skatuves gaitas uzsāka jau sešu gadu vecumā, apgūstot čella spēli Liepājas bērnu mūzikas skolā. Iegūtā klasiskās mūzikas izglītība Mūzikas akadēmijā koru diriģēšanas novirzienā, padziļinātā ģitārspēles apguve Losandželosas Mūzikas akadēmijā, kā arī sadarbība ar producentiem Lielbritānijā un mūziķiem Skandināvijas valstīs ļāvusi Johnny Salamander attīstīt unikālas un virtuozas ģitāras spēles prasmes un izveidot savdabīgu mūzikas stilu, kurā labākās hard rocka un funky metal tradīcijas harmoniski savijas ar klasiskās mūzikas niansēm.

«44 gadi uz skatuves! Pašam neticas, ka tik daudz,» pārsteigts ir pats jubilārs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu