Latvijas pilīs un muižās notiks «Leģendu nakts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien vairāk nekā 30 Latvijas pilīs un muižās norisināsies Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētais pasākums «Leģendu nakts», kurā apmeklētājiem būs iespēja iepazīt vēsturiskās ēkas.

Pasākuma laikā būs iespēja pilīs un muižās satikt dažādas personības, tostarp baronus, grāfus, pilskungus, dāmas, muzikantus, stāstniekus, kalpotājus un citus personāžus. Priekšlasījumos, stāstījumos, prezentācijās, izstādēs, izzinošās un teatralizētās ekskursijās lāpu un sveču gaismā varēs iepazīt pašu ēku vēsturisko stāstu. Pils torņos un zālēs skanēs cimboles, flautas, akordeoni, ģitāras, klavesīns, kontrabass un citi mūzikas instrumenti tautas, klasiskās, džeza un populārās mūzikas melodijas, kā arī būs solo, muzikālu apvienību un pat koru sadraudzības koncerti.

Savukārt muižu namos, salonos, zālēs, parkos un pagalmos pasākuma apmeklētāji varēs klausīties muzikālus dzejas lasījumus, vērot ēnu teātri, muzikāli teatrālus uzvedumus, kā arī kinofilmas, video projekcijas, vērot zirgu un suņu demonstrējumus.

Klātesošie varēs līdzdarboties arī spoku ķērāju, dekupāžas, kaligrāfijas, ķirbju grebšanas, trauku apgleznošanas un citās dažādas tematikas radošajās darbnīcās, kā arī piedalīties galda spēļu turnīrā un šaušanas treniņos. Savukārt loģikas spēļu cienītāji varēs piedalīties piedzīvojumu mīklu, orientēšanās un loģikas spēlēs.

Tāpat pasākumā būs iespējams uzzināt muižu noslēpumus, vērot vēsturiskas, padomju laikā uzņemtas dokumentālās filmas, piedalīties orientēšanās sacensībās, dejās, klausīties dziesmas pašdarbnieku izpildījumā, baudīt vietējos gardumus, vērot teātra izrādes, redzēt un piedalīties 19.gadsimta muižniecībai raksturīgajās izklaidēs, klausīties gida nostāstos un leģendās, vērot gleznu un rokdarbu izstādes, piedalīsies radošās nodarbībās, iepazīt putnus, vizināties ar zirgiem, fotografēties, klausīties dzejas lasījumos, šaut ar loku, piedalīties spēlēs, iejusties kalpa ādā un citās aktivitātēs.

«Leģendu naktī» piedalās Aizputes jaunā pilsmuiža, Apriķu muiža, Arendoles muiža, Bērzvircavas muiža, Cesvaines pils, Cēsu Jaunā pils, Dikļu pils, Dundagas pils, Elejas muiža, Jaunauces pils, Jaunpils pils, Jērcēnmuiža, Krāslavas muiža, Kukšu muiža, Lielplatones muiža, Lielvircavas muiža, Liepas muiža, Mālpils muiža, Naukšēnu muiža, Pelču pils, Puikules muiža, Staļģenes muiža, Šlokenbekas muiža, Ungurmuiža, Vadakstes muiža, Varakļānu muižas pils, Vecauces pils, Veselavas muiža, Ventspils Livonijas pils, Vilces muiža, «Villa Medem», Vircavas muiža un Zaļāmuiža (Zaļenieku).

Pasākums norisināsies no plkst.18 līdz pat pusnaktij, dažās muižās arī agrāk. Lielākoties dalība pasākumos būs bez maksas, bet atsevišķas aktivitātes, koncerti būs par samaksu.

Leģendu nakts ir Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizēta ikgadēja akcija ar mērķi popularizēt Latvijas piļu un muižu unikālo kultūrvēsturisko mantojumu, veicināt vietējo tūrismu un pagarināt tūrisma sezonu. Ik gadu akcijā iesaistās 25-35 Latvijas pilis un muižas. Informācija par «Leģendu nakts» norisi un pasākumu programmas pieejamas Latvijas Piļu un muižas asociācijas mājaslapā un piļu, muižu tīmekļa vietnēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu