Prominences, modes eksperti tiekas Modes muzeja atklāšanas svētkos

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

20.oktobrī Latvijas prominences, modes industrijas pārstāvji apmeklēja Modes muzeja atklāšanu; tas tika izveidots, pateicoties modes eksperta, vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva fondam. Atklāšanas dienā muzeju apmeklēja gan bijušais prezidents Valdis Zatlers ar kundzi, gan aktieris Ivars Kalniņš, gan valsts pirmā lēdija Iveta Vējone.

Atklāšanas dienā Rīgā bija ieradies arī pats modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs, kurš jau daudzus gadus atgriežas Rīgā ar savu vēsturisko tērpu kolekciju, kuru izstāda Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.

Modes muzejs tika atklāts ar izstādi «30. gadu elegance» – tajā ir apskatāmi tērpi un aksesuāri no modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas, kā arī vēsturnieka pavadībā būs iespēja uzzināt ko vairāk par šo laikposmu, ko tautā modes eksperti dēvē par «pirmskara šiku».

Modes muzejā ikviens viesis sapratīs, kas īsti ir mode un kas to veido: vai daudz brīvā laika, kaprīzes, uzdrīkstēšanās, vai varbūt tāda mode vispār neeksistē un viss slēpjas personībās?

Pirmie atbildes uz jautājumiem steidza iegūt vietējās prominences, modes eksperti, modes blogeri, mākslinieki, kuri ieradās muzejā, sveica Vasiļjevu, dāvājot ziedu pušķus, apskatīja ne tikai eksponātus, bet arī cits cita izvēlētos tērpus, un apsprieda modes tendences.

Kā jau ierasts, īpaši ar stilu, tērpa izvēli izcēlās bijušā valsts prezidenta kundze Lilita Zatlere un esošā prezidenta kundze Iveta Vējone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu