Notiks Eihes iestudējuma «Taņas dzimšanas diena» pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

4.novembrī pl.19.00 Ģertrūdes ielas teātrī notiks pirmizrāde Mārtiņa Eihes iestudējumam «Taņas dzimšanas diena». Darba pamatā ir Latvijas iedzīvotāju atmiņas, pārdomas un refleksijas par Latviju 20. gadsimtā, kas apkopotas Gētes institūta Rīgā, Ģertrūdes ielas teātra un citu partneru kopīgi veidotā projekta «Tavas atmiņas Latvijas nākotnei» ietvaros.

Izrādes radošā komanda - dramaturģe Laila Burāne, režisors Mārtiņš Eihe, māksliniece Ieva Kauliņa, aktieri Jānis Kronis un Jana Ļisova, mūziķis Artūrs Čukurs - cilvēku iesūtītos stāstus un atmiņas pārveidojuši ceļojumā uz privātām un kolektīvām atmiņu telpām.

Skatītāji tiek aicināti kļūt par ciemiņiem gaviļnieces Taņas dzimšanas dienas svinībās. Kā jau katrā plašākas saimes kopā būšanas reizē, sanākušie neviļus sāk atminēties dažādus gan labi zināmus, gan rūpīgi slēptus un nereti pretrunīgus notikumus dzimtas vēsturē un risināt sarunas ne tikai par pagātni, bet arī par nākotni un sabiedrību, kurā dzīvojam.

Izrādes radošā komanda

režija - Mārtiņš Eihe

telpa un kostīmi - Ieva Kauliņa

dramaturģija - Laila Burāne

piedalās: Artūrs Čukurs, Mārtiņš Eihe, Jānis Kronis, Jana Ļisova

izrādes projekta vadītāja - Maija Pavlova

idejas autors - Deniss Hanovs

izrāde latviešu valodā, epizodiski skan krievu un vācu valoda

Producents - Ģertrūdes ielas teātris sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu