Krosbijs kritizē Makartnija un «stounu» festivālu «Desert Trip»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu mūziķis Deivids Krosbijs (David Crosby) gaidāmo «Desert Trip» festivālu ar roka leģendu «The Rolling Stones», Boba Dilana un Pola Makartnija piedalīšanos nodēvējis par «krāpšanu».

Festivāla rīkotāji iztērējuši nepilnus deviņus miljonus ASV dolāru (astoņus miljonus eiro), lai piesaistītu sešus pasaulslavenus izpildītājus, kuru vidū ir Nīls Jangs, «The Who» un Rodžers Voterss. Pasākums notiks divas nedēļas nogales pēc kārtas, un katru vakaru tajā uzstāsies divi mūziķi.

«Desert Trip» festivāls sāksies jau šonedēļ.

75 gadus vecais Krosbijs, kurš 1969. gadā uzstājās Vudstokas festivālā ar grupu «Crosby, Stills, Nash&Young», sacīja, ka festivāls rīkots tāpēc, lai varētu nopelnīt ar preču pārdošanu faniem. Pieaicinātos mūziķus viņš raksturojis kā alkatīgus.

«Es uzskatu, ka tā ir krāpšana. Būtībā tur ir tikai autostāvvieta, tukšs lauks un daži akri zemes. Fani tur stāvēs stundām ilgi. Tad viņiem par 4,90 dolāriem pārdos ūdens pudeli. Nevarēs saskatīt, kas ir uz skatuves, jo izpildītājus varēs redzēt kniepadatas galviņas lielumā. Tāpēc Miks Džegers tā vēzē savu šalli - viņš ir tik tālu, ka nevar pateikt, vai tas vispār ir viņš,» Krosbijs sacīja laikrakstam «The Daily Mail».

Sagaidāms, ka Indio, Kalifornijas štatā, notiekošais festivāls būs visu laiku ienesīgākais tāda veida pasākums. Tā ieņēmumi prognozēti ap 150 miljoniem dolāru (135 miljoniem eiro).

«Tajā vietā skaņa ārpus telpām ir slikta. Visa šī situācija ir slikta,» Krosbijs teica par festivālu, kura izpildītāju vidējais vecums ir 72 gadi. «Nešaubos, tas būs labs stāsts - es tur biju, es redzēju «The Rolling Stones», Nīlu Jangu un visus pārējos vienā vietā. Taču tas nebūs labs koncerts. Ja man iedotu biļetes, es uz to neietu.»

Tomēr Krosbijs sacīja, ka būtu piekritis piedalīties festivālā, ja rīkotāji būtu uzrunājuši viņa grupu «The Byrds».

Vienas dienas biļete maksā 199 ASV dolārus (174 eiro), savukārt trīs dienu biļete uz visiem nedēļas nogales koncertiem maksā 399 dolārus (350 eiro).

Sēdvietas koncertos izmaksā no 699 līdz 1599 dolāriem (no 613 līdz 1403 eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu