Haralds Sīmanis jau trīs gadus dzīvo sociālās aprūpes namā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Savdabīgās balss autors, dziesmu rakstnieks Haralds Sīmanis jau trīs gadus dzīvo sociālās aprūpes namā, vēsta izdevums «Kas Jauns». Kopš pirms četriem gadiem nodega Sīmaņu ģimenes māja (mājas īpašnieks gan bija kāds cits), ģimene spiesta pagaidām iztikt ar to, ko piedāvā sociālās aprūpes māja Kusā Madonas novadā.

Kad 1980. gada Mikrofona aptaujas koncertā Sīmanis dziedāja «Mans ezers kalna galā», pie viņa kājām bija visa Latvija. Arī šobrīd dziesminieks ir pieprasīts un sniedz koncertus, kas palīdz «savilkt galus». Mūziķa pensija, kuru viņš sauc par pabalstu, ir tikai 76 eiro, un ar to nepietiek, lai izdzīvotu.

Viņš skaidro, ka pensija ir tik maza tādēļ, ka ugunsgrēkā tika iznīcināta darba grāmatiņa, kā arī līgumi, kas apliecināja, ka Sīmanis ir strādājis oficiāli.

65 gadus vecais Sīmanis atklājis, ka, neskatoties uz mazo pensiju, viņš turpina cīnīties un nākamgad tomēr būvēs pats savu māju Cēsīs, tā būšot parasta vienstāva māja. Lai izdodas!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu