LTV atklāj jauno «Mana dziesma» sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Sestdienas vakarā LTV1 ēterā bija skatāms pirmais no 12 Latvijas Televīzijas muzikālās spēles «Mana dziesma» raidījumiem, kurā dalībnieku lomās iejutās sešas LTV ētera personības. Dagmāras komandā spēlēja žurnāliste Aija Kinca, Kultūras ziņu vadītājs Eva Ikstena un «Supernova» vadītāja Ketija Šēnberga. Savukārt kungu komandas godu ar Intaru Rešetinu priekšgalā aizstāvēja «Rīta Panorāmas» vadītājs Gusts Kikusts, «V. I. P.» vadītājs Uģis Joksts, kā arī Ingus Ulmanis, kurš vada raidījumu «4. studija».

Šoreiz viņiem nācās atstāt savu ierasto ampluā ārpus kadra un ļauties spēles «Mana dziesma» uzdevumiem, kas ļāva skatītājiem viņus ieraudzīt pavisam jaunā gaismā – azartiskus, asprātīgus, nedaudz dzēlīgus, atjautīgus un humora pilnus.

Gaidot valsts simtgadi, «Mana dziesma» jaunajā sezonā skatītājiem piedāvā kopā ar spēles dalībniekiem un vadītājiem izdziedāt latviešu populārās un rokmūzikas zelta izlases – grupu «Pērkons», «Jumprava», «Jauns Mēness», «Līvi», «Remix», «Čikāgas piecīši», «Labvēlīgais Tips», «Bet bet», «Tumsa», komponistu Imanta Kalniņa, Zigmāra Liepiņa un Mārtiņa Brauna – pazīstamākās un skanīgākās dziesmas, un kaut ko no jauna uzzināt par viņu veikumu vairāku gadu desmitu garumā.

Pirmais «Mana dziesma» raidījums bija veltīts Imanta Kalniņa daiļradei. Dalībnieki lika lietā visas savas zināšanas, intuīciju, veiksmi un ātru reakciju, lai cīnītos par katru iespējamo punktu savai komandai. Viņi dziedāja, zīmēja, minēja un spēlēja pazīstamākās Kalniņa dziesmas, asprātīgi jokoja, flirtēja un apcēla viens otru.

Finālā uzvaras laurus plūca dāmas, kurām veiksmīgs izrādījās «Fināla sprints»

. Līdz pēdējam jautājumam kungu komanda ar nelielu punktu pārsvaru apsteidza dāmas, taču Evas Ikstenas zibenīgā reakcija un Imanta Kalniņa biogrāfijas pārzināšana paglāba komandu no zaudējuma. Spēle noslēdzās ar rezultātu 21 pret 19.

Cīņa par punktiem bija nopietna, taču spēles dalībnieki izrādīja arī koleģialitāti – brīdī, kad kungu komanda aizmirsa vienu no izskanējušajām Imanta Kalniņa kompozīcijām, trāpīgais Aijas Kincas komentārs par vidējo latviešu vīriešu attiecību garumu Uģim Jokstam palīdzēja atcerēties dziesmas nosaukumu «Viņi dejoja vienu vasaru». Dagmāra spēles gaitā novērtēja ne tikai kungu komandas sniegto atbilžu precizitāti, jociņus un dzelžaino loģiku, sniedzot atbildes, bet arī «Rīta Panorāmas» vadītāja Gusta Kikusta horeogrāfiju, kuru viņš demonstrēja laikā, kad grupa izpildīja Kalniņa radītās leģendārās melodijas. Viņa ierosināja kungu komandai izveidot plastisko trio, kam Intars izdomāja nosaukumu «Pliks ilustratīvisms».

Nākamajā sestdienā, 8.oktobrī, «Mana dziesma» spēles laukumā tiksies citi dalībnieki, kuri izspēlēs spēli par leģendārās grupas «Jumprava» dziesmām. Līdz tam TV skatītāji var klausīties spēles dziesmas Latvijas Radio 2 ēterā un izmēģināt savus spēkus «Mana dziesma» spēlē portālā www.draugiem.lv . «Mana dziesma» pirmo spēli atkārtojumā iespējams noskatīties Latvijas Televīzijas mājas lapā www.ltv.lv vai www.replay.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu