Rīgā ar eleganci un viduslaiku auru aizvadīta ikgadējā Martas labdarības balle

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

30.septembra vakarā Vecrīgas ielās bija novērojami daudzi viduslaiku tērpos tērpti ļaudis, kā gan savādāk, viņi visi devās uz grezno, mājīgo viesnīcu «Grand Palace Hotel», kur norisinājās ikgadējā Martas labdarības balle. Balle rada viduslaiku pasakai atbilstošu noskaņu, kur ikviens satiktais tēls ieraksta savu teikumu pasakas tapšanas procesā.

Ierodoties uz balli, pie ieejas viesus sagaidīja kariete, no kuras viduslaiku noskaņās tērpti ļaudis aicināja viesus doties viesnīcas telpās un ļauties senatnes burvībai.

Balle ir lieliska iespēja dāmām iejusties grāfieņu, karalieņu, īstu augstākās sabiedrības dāmu ādās, bet kungiem iemēģināt grāfu, augstmaņu un pat galma ākstu lomas.

Tāpat ikvienam viesim, ierodoties pasākumā, bija iespēja nofotografēties pie ziediem rotātas foto sienas, tā kolekcionējot atmiņas par balli, kura tiek rīkota par godu ķeizarienei Katrīnai I.

Kā jau piedienas vēsturiskai pasakai, ikreiz Martas ballē viesi cits citam pārstāsta stāstu par to, ka reiz dzīvojusi bārene vārdā Marta, kura līdz 12 gadu vecumam mitinājās Rīgā: saskaņā ar vieniem avotiem - bērnunamā, bet ar citiem - pie radiniekiem. Vēlāk viņa uzauga Alūksnē pie mācītāja Ernsta Glika un ar laiku, pārgājusi pareizticībā, nomainīja vārdu, kļūstot par imperatori Katrīnu I.

Vakara gaitā uz skatuves kāpa dziedātāja Diāna Pīrāgs, Kristīna Zaharova, Evija Maritnsone, Pāvels Fomkins, Anastasija Bagrade, Marija Šumakova, Dmitrijs Lanskojs un daudzi citi, toties vadītāju ādās iejutās radio geiša Ieva Adamss, Valdis Melderis un radio personība Natālija Olesik, kura ne tikai vadīja pasākumu, bet arī palīdzēja pasākuma rīkotājai Svetlanai Levai Martas balles organizēšanā.

Par vienu no vakara kulminācijas momentiem kalpoja īpaša loterija, kur varēja iegūt dažādas vērtīgas balvas, bet nauda, par kuru iegādātas biļetes, tika pieskaitīta pasākuma kopīgajiem ienākumiem.

Pasākuma idejas autore, viesnīcas «Grand Palace Hotel» dvēsele Svetlana Leva paspēja gan uzraudzīt visas aktivitātes, gan pievērst uzmanību ikvienam viesim un aktīvi piedalīties dejās. Īpaša deja norisinājās vakara izskaņā, kad dejotājs Rolands Šteinbergs kāpa uz skatuves un mācīja viesiem kopīgu deju, kuru pēc tam visi kopā ar prieku nodejoja.

Martas balle sadarbībā ar Sergeja Jēgera labdarības fondu tiek rīkota jau trešo gadu, un visi balles laikā savāktie līdzekļi tiks ziedoti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Onkohematoloģijas nodaļas vajadzībām.

Trešais gads Martas ballei ir īpaši veiksmīgs, jo tajā savākti vairāk nekā astoņpadsmit tūkstoši eiro, Svetlana balles izskaņā nespēja slēpt sajūsmu par tik lieliem panākumiem, cilvēku labajām sirdīm un apziņu, ka pusgadu ilgais darbs apmaksājies ar uzviju un daudzi bērniņi saņems vajadzīgo palīdzību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu