Tiesa aizliedz publicēt hakeru nozagtās Pipas Midltones fotogrāfijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas tiesa trešdien apmierinājusi Kembridžas hercogienes Ketrinas māsas Pipas Midltones prasību aizliegt vairāku tūkstošu no viņas «iCloud» konta nozagtu fotogrāfiju publicēšanu.

Aptuveni 3000 nozagto fotogrāfiju saturs nav zināms. Taču britu laikraksti min, ka tajās, visticamāk, bijusi attēlota Ketrina, viņas vīrs princis Viljams un pāra bērni - princis Džordžs un princese Šarlote.

Lielbritānijas Augstākā tiesa aizliegusi publicēt nozagtās fotogrāfijas vai jebkādu citu informāciju, kas iegūta no 33 gadus vecās Midltones uzlauztā konta.

«Pierādījumi liecina, ka tā bija slikta un negodīga rīcība, kas prasītājam sagādāja ievērojamas ciešanas,» sacīja Midltones advokāts.

Prasību iesniedza Midltone un viņas 40 gadus vecais līgavainis Džeims Metjūzs.

Aizdomās par Midltones konta uzlaušanu tika aizturēts 35 gadus vecs britu mājaslapu dizainers Neitans Vaijats. Pašlaik vīrietis atbrīvots pret galvojumu.

Laikraksts «The Sun» pagājušonedēļ ziņoja, ka ar aplikācijas «WhatsApp» starpniecību tā žurnālisti saņēmuši piedāvājumu par 50 000 sterliņu mārciņu (59 100 eiro) iegādāties intīmas Midltones personīgās fotogrāfijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu