Grupa «Dabasu Durovys» izdod albumu «Pādys Runoj»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «Dabasu Durovys» savā 10. jubilejas gadā izdod albumu «Pādys runoj» (Pēdas runā). Šis ir grupas ceturtais studijas albums, un tas vēstī par cilvēkiem, sajūtām un klusuma valodu, kas dažreiz pasaka vairāk nekā vārdi.

Jaunais albums ir stāsts par ceļu un arī pēdām, kas vislabāk zina par to, kas ir piedzīvots. Šī tēma vieno visas albumā iekļautās dziesmas, kuru noslēgumā ir nevis beigas, bet sākums – dziesma «Suokums». «Pādys runoj» ir arī par pašas grupas 10 gadu ceļu, kas ļāvis atrast vietu Latvijas un it īpaši Latgales mūzikā un arī atstāt savas pēdas tajā.

Zīmīgi grupas jubilejai, albumā iekļautas 10 dziesmas. Kā teic «Dabasu Durovys» līderis Arnis Slobožaņins, dziesmas šoreiz tapušas mazliet citādāk nekā iepriekš – lēnāk, bet krāsaināk, jo to radīšanā iesaistījušies visi grupas biedri.

Jau iepriekš klausītāju vērtējumam nodotas tādas dziesmas kā «Šūpuļdziesma», «Pādys», «Suokums» un arī dziesma «Augstumā», kas tapusi ar Raiņa vārdiem. Jaunā albuma dziesmām tekstus radījuši Arnis Slobožaņins un latgaliešu dzejnieks Valentīns Lukaševičs. Dziesmu mūzikas autori ir grupas dalībnieki Arnis Slobožaņins, Egils Kulmanis, Romāns Sladzis, Aleksandrs Tamans, Valdis Rundzāns.

Foto: Publicitātes foto

Albums ierakstīts lielākoties «Custom Studio» Daugavpilī. Izmantotas arī grupas dalībnieku mājas studijas un ierakstu studija «Bozova» Kārsavas novadā. Ierakstus producējuši paši grupas dalībnieki.

Albums elektroniski pieejams Spotify, Deezer, iTunes u.c. mūzikas straumēšanas servisos, kā arī drīzumā CD formātā mūzikas ierakstu veikalos «Randoms» un «Upe», veikalā «oMarta» un citur Latvijā.

Albuma «Pādys runoj» prezentācijas koncerts notiks 4. novembrī klubā «Artilērijas pagrabi» Daugavpilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu