Ieskaties jaunākā latviešu seriāla «Šķiršanās formula» pirmajos kadros!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MTG

Bērnībā Oskars Damskis deva sev solījumu – viņam vienmēr būs pilnvērtīga ģimene. Tagad, pēc daudziem gadiem, Oskars ir tikpat kā pārdzīvojis laulības šķiršanu, pazaudējis visus savus īpašumus un trīs gadus pavadījis psihiatriskajā klīnikā. Nav ļaunuma bez labuma – Oskara spilgtā dzīve ir kļuvusi par materiālu valstī populārākajam blogam par šķiršanos. Pie tam Oskars saprot sievietes kā neviens cits, un viņas vīrieti gan mīl, gan ienīst! Mīlestība un nodevība, piedošana un dusmas jaunajā Latvijā veidotā seriālā «Šķiršanās formula» no 27. septembra otrdienas vakaros.

Šķiršanās formula ir stāsts par dzīvi, kas sastāv no sīkiem izvēles momentiem, kuros ietilpst mīlestība – skaista un kaislīga, baiļu un ciešanu piepildīta. Kā nepadoties attiecību grūtākajos brīžos, kad ļoti gribas atmest visam ar roku, jo nekas nesanāk un neizdodas? Seriāla veidošanā galvenais akcents likts uz sižeta patiesumu, lai skatītāji varētu asociēt seriāla notikumus ar savas personīgās dzīves atgadījumiem. Sižeta līniju paspilgtinās tai speciāli radīta skaņu celiņa mūzika, kuras autori ir latviešu

populārā grupa Dzelzs vilks, kas seriālam izveidojusi sešas pilnīgi jaunas dziesmas, no kurām Bīstamie vārdi ir tituldziesma.

Katras beigas ir kaut kā jauna sākums

Populārā bloga Šķiršanās formula autora, žurnālista Oskara tēlā iejūtas pieredzes bagātais aktieris Intars Rešetins: «Oskaram, tāpat kā man, ir svarīga kvalitāte, lai kāds arī būtu konteksts izvirzītajai tēzei. Domāju, daudz tādu tipāžu kā Oskars pa zemes virsu staigā. Un paldies Dievam!» Oskara laulība atrodas uz šķiršanas robežas, viņa sieva Anna, kuras loma uzticēta apburošajai Kristīnei Nevarauskai, vēlas līdz galam noformēt abu laulības šķiršanu, lai beidzot varētu apprecēt savu mīļāko – ārstu, taču Oskars ir sev apsolījis, ka viņam vienmēr būs pilnvērtīga ģimene… Oskars nav no tiem vīriešiem, kas atmet cerības, – viņš cīnās par savu 11 gadus veco dēlu Dāvi, kuru spēlē seriāla režisora Ulda Cipsta dēls Dāvis Cipsts. Dāvis aiz savas mīlestības pret 16 gadus vecu bandas vadoņa draudzeni iekuļas vienās nepatikšanās pēc otrām. Nav viegli, jo Dāvim ir kategoriska attieksme pret tēva gājieniem, kas tikai sarežģī viņu attiecības. Bez tam Oskaram ir psiholoģiski grūti pēc aizvadītiem trīs gadiem psihiatriskajā klīnikā; cīnoties ar smagu aneirismu, viņa psihiskais stāvoklis nevis stabilizējas, bet arvien vairāk sašķobās.

Dzīve augstpapēžu kurpēs

Oskara iespaidiem bagātā dzīve viņam ir pavērusi iespēju kļūt par Šķiršanās formulas bloga žurnālistu, bet viņa vadītāja Ilze Hīzere būs neviena cita kā pieredzējusī režisore un aktrise Ināra Slucka. Blogs straujiem soļiem iemanto lielu popularitāti interneta vidū, un intelektuālajam Oskaram savus dzīves stāstus ir gatavas izklāstīt visdažādāko tipu sievietes, kuras tā vien vēlas mīlēt un tikt mīlētas, bet izvēlas nepareizus paņēmienus, meklē mīlestību tur, kur to nereti atrast nav iespējams… Vīlusies sieviete meklē patvērumu, un Oskars, viņa pievilcīgā āriene, neatstāj vienaldzīgu nevienu! Viņš ir tik saprotošs un līdzjūtīgs kā neviens cits, tāpēc sievietes uzticas, krīt viņa apskāvienos…

Un Oskars daiļā dzimuma pārstāvēm gatavs vīrišķīgi palīdzēt ne tikai kā labs uzklausītājs, bet arī stājoties seksuālos kontaktos.

Seriāla atklāšanas sērijā Oskara radītais blogs viņu saved kopā ar simpātisko Lailu, kuru atveido aktrise Iveta Pole, un diemžēl viņa jau pirmajā mirklī apkrāpj žurnālistu, sakot, ka ir šķīrusies. Baltie meli pāraug melnos, un abus pieķer vīrs – galdnieks un bijušais militārists Artūrs, kuru spēlē izskatīgais Ivars Krasts. Artūrs, ieraugot abus neveiklā situācijā, nolemj izrēķināties ar Oskaru! Pavisam negaidīti Oskars saņem zvanu no mātes Rūtas Ozolas, kuru spēlē leģendārā aktrise Lilita Ozoliņa. No mātes nav bijis ne vēsts pēdējo 15 gadu laikā, un te pēkšņi viņa ir sarūpējusi Oskaram nepatīkamu pārsteigumu. Vēlāk birojā starp Oskaru un izdevniecības īpašnieci Ilzi notiek dīvaina saruna, kuras laikā atnāk jauna Šķiršanās formulas kliente Agnese, kuras lomā iejūtas aktrise Jana Čivžele, un arī viņai ir kāds stāsts, ar kuru vēlas padalīties..

Vai Oskars iemīlēsies?!

Seriāla gaitā Oskars satiek daudzas un dažādas sievietes, kuras viņu gan mīlēs, gan nicinās, taču no visām visspēcīgākā saikne Oskaram sagaidāma ar īpašu sievieti – Martu, kuru spēlējam ieraudzīsiet burvīgo aktrisi Kristīni Krūzi, un viņai vienīgajai no visas pasaules ir iespēja pretendēt uz viņa mīlestību, taču ne viss ir tik vienkārši kā gribētos..

Bez jau iepriekš pieminētajiem aktieriem seriālā nopietnas lomas ieņem arī Ivars Puga, Juris Bartkevičs, Andis Strods, Ieva Florence, Leonarda Ķestere, bet epizodiskos tēlos būs redzamas Rēzija Kalniņa, Lelde Dreimane, Sigita Jevgļevska, Megija Švēdere un citi aktieri.

Skatieties seriālu Šķiršanās formula no 27. septembra otrdienās plkst. 21.00 TV3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu