«Baltic Sea Docs» programmu Rīgā atklās filma par terorismu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

7. septembrī, plkst. 18 ar norvēģu režisora Pola Refsdāla intīmo Al-Qaeda pašnāvnieku-spridzinātāju portretējumu filmā «Dugma: Poga» (The Button, 2016) kinoteātrī «K. Suns» tiks atklāta 20. Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma programma «Ārpus laba un ļauna». Režisors vaļsirdīgajās sarunās ar jaunajiem vīriešiem tiecas noskaidrot radikāļu motivāciju upurēties ticības vārdā – filmā abstraktais termins terorisms iegūst biedējoši personificētus vaibstus.

Pēc seansa skatītāji aicināti piedalīties žurnālista Gustava Terzena moderētā diskusijā par terorismu, svešās kultūras ienākšanu, bailēm un mediju atbildību. Diskusijā piedalīsies: ārsts un politiķis Hosams Abu Meri, Korāna tulkotājs un dzejnieks Uldis Bērziņš, mācītājs un Zvannieku mājas dibinātājs un saimnieks Juris Cālītis, ārpolitikas eksperts un pētnieks Mārtiņš Hiršs, žurnāliste un dokumentālo filmu autore Zane Peneze, filmas Dugma: Poga režisors, norvēģu žurnālists un dokumentālists Pols Refsdāls un Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektore un mediju eksperte Rita Ruduša.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu latviešu valodā.

Forumu organizē Nacionālais Kino centrs sadarbībā ar Radošā Eiropa Media biroju un European Documentary Network.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu