Noklausies: M.I.A. ieraksta dziesmu ar Zeinu Maliku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tamilu izcelsmes britu hiphopa dīva «M.I.A.» jeb Maia ierakstījusi kopīgu dziesmu ar bijušo popgrupas «One Direction» dalībnieku Zeinu Maliku (Zayn Malik).

Dziesma «Freedun» ir viens no 41 gadu vecās mākslinieces drīzumā (9. septembrī) gaidāmā albuma «A.I.M.» vēstnešiem.

Klausītāji jau iepazīstināti ar vairākām dziesmām no šā albuma - Diplo producēto «Bird Song», Skrillex producēto «Go Off», «Borders» un «Foreign Friend».

«M.I.A.»

Divos vārdos par Maias (Mathangi Maya Arulpragasam) saknēm. Viņa dzimusi tamilu separātistu ģimenē Londonā 1975. gadā, taču jau sešu mēnešu vecumā ar ģimeni pārcēlās uz dzimto Šrilanku. Viņas tēvs savu politisko uzskatu dēļ ieguva pseidonīmu Arular un kļuva par tamilu militārās studentu grupas (The Eelam Revolutionary Organisation of Students (EROS)) dibinātāju. Pašas dziedātājas skatuves vārds tulkojams kā «Missing in Acton» («M.I.A.»), proti, tas norāda uz viņas Londonas dzīvesvietu (Aktonu) un viņas politiski juceklīgo bērnību. Šrilankā Maia dzīvojusi ar vecvecākiem un tikai dažreiz spēja tikties ar politiski vajāto tēvu. Kad pilsoņu karš pieņēmās spēkā, viņas ģimene emigrēja uz Indiju, tomēr slikto sadzīves apstākļu dēļ viņi bija spiesti atgriezties Džafnas pilsētā. Taču pilsoņu karš kļuva arvien bīstamāks un Maiai ar māti pēc vairākiem mēģinājumiem izdevās izceļot - no sākuma uz Indiju un vēlāk kā bēglēm nonākt Lielbritānijā. 11 gadu vecumā Maia sāka apgūt angļu valodu un tradīcijas, pirmā mūzika, kas viņu patiesi uzrunāja, bija politiskais «Public Enemy», «Big Daddy Kane» un «N.W.A.» hiphops.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu