Venēcijas kinofestivālu atklās ar mūziklu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Trešdien ar muzikālu filmu «La La Land», kurā galvenās lomas spēlē Emma Stouna un Raiens Goslings, tiks atklāts Venēcijas kinofestivāls. Festivāla rīkotāji režisora Demiena Šazela darbu par džeza pianista attiecībām ar aktrisi raksturo kā veltījumu amerikāņu mūziklu zelta laikmetam.

«La La Land» būs starp 20 filmām, kas šogad sacentīsies par pasaules vecākā kinofestivāla galveno balvu - «Zelta lauvu».

«Visi runā par «La La Land»,» norāda kino žurnāla «Variety» kritiķis Džejs Veisbergs. «Lai arī nevienam negribas atzīties patikā pret mūzikliem, visiem tie tomēr nedaudz patīk.»

73. Venēcijas kinofestivālā tiks izrādīta daudzveidīga filmu programma. Iepriekšējos trīs gados tur pirmizrādes piedzīvojušas filmas «Gravity» («Gravitāte»), «Birdman» («Putncilvēks») un «Spotlight» («Uzmanības centrā»), kas vēlāk saņēma prestižo ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvu.

Festivāla mākslinieciskais direktors Alberto Barbera sacīja, ka iepriekšējo gadu panākumi esot palīdzējuši piesaistīt Holivudas spožākos talantus.

Par Venēcijas festivāla galveno balvu sacentīsies 20 filmas, tajā skaitā režisores Anas Lilijas Amirpūras melnā komēdija «The Bad Batch» un amerikāņu modes dizainera Toma Forda uzņemtais trilleris «Nocturnal Animals» ar Džeiku Džilenholu un Eimiju Adamsu galvenajās lomās.

Uz «Zelta lauvas» balvu pretendē arī serbu režisors Emirs Kusturica ar kinolenti «On the Milky Road», kurā viņš pats spēlē līdzās itāļu kinozvaigznei Monikai Belluči.

Konkursa programmā iekļauta vācu režisora Vima Vendersa kinolente «Les Beaux Jours d'Aranjuez», kanādiešu režisora Denī Vilnēva darbs «Arrival» un krievu režisora Andreja Končalovska drāma «Rai».

Pēdējā brīdī «Zelta lauvas» nominācijām tika pievienota Čīles kinorežisora Pablo Laraīna biogrāfiskā filma «Jackie», kurā bijušo ASV pirmo lēdiju Žaklīnu Kenediju attēlo aktrise Natālija Portmane.

Ārpus konkursa tiks izrādītas pirmās divas sērijas no itāļu režisora Paolo Sorentīno televīzijas miniseriāla «The Young Pope», kurā aktieris Džūda Lovs atveido jaunievēlētu pāvestu.

Tāpat cīņā par festivāla balvām nepiedalīsies aktiera un režisora Mela Gibsona jaunākais darbs «Hacksaw Ridge» par Otro pasaules karu.

Šogad Venēcijas filmu festivāla žūrijas priekšsēdētājs ir britu režisors Sems Mendess, kurš uzņēmis Džeimsa Bonda kinolentes «Skyfall» («Operācija «Skyfall«») un «Spectre» («007: SPEKTRS»).

Venēcijas kinofestivāls norisināsies no 31. augusta līdz 10. septembrim.

Kā jau ziņots, festivāla rīkotāji atcēluši krāšņo atklāšanas pasākumu, tādējādi izrādot cieņu postošajā zemestrīcē Itālijā cietušajiem un bojāgājušajiem.

«Mēs esam ieradušies uz kultūras pasākumu. Protams, ka mēs nevēlamies no tā atteikties pavisam, taču gribam solidarizēties ar cietušajiem,» teica Barbera.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu