Liepājā atzīmēs grupas «Līvi» 40 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.livi.lv

27. augustā, Liepājā, koncertdārzā «Pūt, vējiņi» notiks vērienīgas grupas «Līvi» 40 gadu jubilejas svinības «LĪVIfest 2». Visas dienas garumā līdz pat vēlai nakts stundai notiks dažādi koncerti, kuros skanēs Līvu dziesmas, piedaloties neskaitāmiem mūziķiem un māksliniekiem.

Atzīmējot šo notikumu, grupas «Līvi» mūziķis Ainars Virga izveidojis daudzkrāsainu un plašu programmu, kurā vienkopus sasaukti Liepājas mūziķi, grupas un izpildītāji.

Jubilejas svinības sāksies pulksten 12 ar koncertprogrammu «LĪVU dziesmu svētki», kad uz leģendārās «Pūt, vējiņi» skatuves grupas «Līvi» dziesmas izdziedās Liepājas pilsētas un novada kori, diriģenta Jēkaba Ozoliņa virsvadībā. Koncertā piedalīsies solisti Guntis Veits, Edgars Silacērps, Andris Ērglis, Elviss Grodums, Ivo Fomins, Ieva Dreimane, Sondra Krauze, Jānis Buķelis, Kristaps Čimbars, Noris un Emīls Dreiblats.

Pulksten 15 notiks jauno grupu un izpildītāju Līvu dziesmu skate. Jaunie mūziķi koncerta apmeklētājus un konkursa žūriju iepazīstinās ar savu daiļradi, kā arī izpildīs kādu no grupas «Līvi» dziesmām – savā versijā. Konkursa uzvarētājus noteiks žūrija, kā arī tiks piešķirta apmeklētāju balva.

Šajā koncertā muzicēs arī grupas «Virga Roxx» un grupa «Karogi», kā arī Roberts Gobziņš, kurš sagatavojis īpašu muzikālu sveicienu par godu grupas «Līvi» jubilejai.

Pulksten 18:30 «Līvi» leģendai veltītā vides objekta «Spoku koks» pavēnī vakara koncerta viesus Līvu noskaņās sagaidīs Melngaiļskolas Big Band.

"Līvi"
"Līvi" Foto: www.livi.lv

Savukārt pulksten 19 sāksies galvenie muzikāli notikumi - rokkoncerts. Tikai Liepājā iespējamo kopā būšanas un rokmūzikas sajūtu apmeklētājiem dāvās Liepājas ģitāristu lielansamblis, «Willow Farm», «Credo», Ivo Fomins un grupa, Liepājas brāļi un grupa «LĪVI & Buks».

Grupas «Līvi» vēsture un tās ceļš ir bijis gana sarežģīts, grupas vēsturi rakstījuši daudzi mūziķi. Lai arī grupas pirmsākumi meklējami agrāk, šogad aprit 40 gadi, kopš 1976. gadā oficiāli tika reģistrēts grupas nosaukums.

Bez grupas «Līvi» dziesmām nav iedomājams stāsts ne vien par Latvijas rokmūziku, bet arī par to, kas esam šodien. Grupas «Līvi» nepieradināmais gars mūzikā un spēja turēt taisnu mugurkaulu, noteikti nospēlēja nozīmīgu lomu laikos, kad mūsu tauta devās pretim savai brīvībai.

Biļetes iegādājamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā.

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu