Festivālā «Summertime» spēlēs kamerorķestris «Maskavas virtuozi»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinoties starptautiskajam mūzikas festivālam «Summertime - aicina Inese Galante», šovakar Dzintaru koncertzālē uzstāsies viens no populārākajiem kamerorķestriem - «Maskavas virtuozi», kā arī Latvijas pianists Reinis Zariņš, informēja festivāla pārstāve Diāna Galante.

Klausītāji koncertā varēs dzirdēt dažādu laikmetu un valstu komponistu versijas par gadalaiku tēmu. Kamerorķestra izpildījumā izskanēs Antonio Vivaldi slavenais vijoļkoncertu cikls «Gadalaiki», īpaši «Maskavas virtuoziem» aranžētais Pētera Čaikovska cikls klavierēm, kā arī tango lielmeistara Astora Pjacollas «Četri gadalaiki Buenosairesā».

«Maskavas virtuozu» kamerorķestrī apvienojušies starptautisku konkursu laureāti, solisti un Maskavas orķestru koncertmeistari. Orķestris ik gadu sniedz vairāk nekā 100 koncertus, uzstājoties Londonā, Ņujorkā, Tokijā un citās lielajās pasaules koncertzālēs.

Koncerta īpašais viesis būs latviešu pianists Reinis Zariņš, kurš savu meistarību slīpējis Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, piedalījies 11 starptautiskajos konkursos un koncertējis daudzās pasaules valstīs.

Kā ziņots, ikgadējais festivāls sākās 8 .augustā un turpināsies līdz 14. augustam, piedāvājot apmeklēt dažādu mūzikas stilu koncertus.

Festivāla patronese un operdziedātāja Inese Galante iepriekš stāstīja, ka šīs vasaras festivāla viesu vidū būs viņas draugi ne tikai no Latvijas, bet arī no Krievijas, Nīderlandes un Āfrikas. Festivālā piedalīsies gan gadu gaitā iemīļoti mākslinieki, tostarp kontrtenors Sergejs Jēgers un džeza pianists Daniils Krāmers, gan arī tādi, uz kuriem festivāls gaidījis vairākus gadus, - «The Rosenberg Trio» un Džonijs Rozenbergs, kā arī pirmo reizi festivālā piedalās pianists Andrejs Osokins.

12. starptautiskais mūzikas festivāls «Summertime - aicina Inese Galante» Dzintaru koncertzālē izskanēs 14.augustā ar koncertu «Gala Galante», kurā piedalīsies Galante, Jēgers, mecosoprāns Oļesja Petrova no Krievijas, Intars Busulis, Rozenbergs, Njaorē, festivāla orķestris, diriģents Vickis un «Ineses Galantes talantu» laureāti.

Biļetes uz festivāla koncertiem iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu