Liepājā uzstāsies ērģelniece Akmene un vijolnieks Melderis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Koncertciklā «Liepājas ērģeļmūzikas vasara» 14. augustā uzstāsies ērģelniece Lauma Akmene un vijolnieks Raimonds Melderis, informē koncertcikla producents Gundars Venens. «Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāle ir ārvalstu tūristu iecienīts apskates objekts. Vasaras vairs nav iedomājama bez koncertiem šajā katedrālē, kurā mājo unikālas mehāniskās ērģeles. Pēc jūnija remontdarbiem instrumenta skaņa ir ievērojamu uzlabojusies,» sacīja Venens.

14. augustā plkst.17 kārtējā svētdienas ērģeļmūzikas pēcpusdienas koncertā muzicēs Lauma Akmene un Raimonds Melderis.

Lauma Akmene absolvējusi Lutera akadēmiju baznīcas mūzikas specialitātē 2015. gadā. Ērģeļspēli mācījusies pie Kristīnes Adamaites un Ilzes Reines. Ērģeļspēlē un klavierspēlē specializējusies Plovdivas Mūzikas un mākslas akadēmijā. Papildinājusies meistarklasēs pie ievērojamiem Eiropas ērģelniekiem, piedalījusies ērģeļmūzikas festivālos.

Akmene uzstājusies kopīgās programmā ar soprānu Jolantu Strikaiti. Pirmatskaņojusi Vinetas Līces un Oskara Herliņa skaņdarbus. Studiju laikā Plovdivā uzstājusies Bulgārijas koncertzālēs.

Raimonds Melderis absolvējis J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju profesora Šeļegova vijoles klasē. Studējis arī Ķelnes mūzikas augstskolā (Vācija), Briseles konservatorijā (Beļģija) un baroka vijoli Amsterdamas konservatorijā (Nīderlane).

Kopš 1996.gada - Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķis. 2004.-2005.g. arī orķestra menedžeris. 2000.-2001.g. - Eiropas Savienības baroka orķestra dalībnieks, baroka mūzikas ansambļa «Sansara» mūziķis. Dažādu senās mūzikas projektu dalībnieks Latvijā, Baltijā, Skandināvijā, kā arī citur Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu