«Summertime» festivālā zvaigžņots duets - Krāmers un Grohovskis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9. augustā līdz šim Latvijā nebijušā duelī tiksies divas mūzikas pasaules zvaigznes – pianisti Daniils Krāmers (Даниил Крамер, Krievija) un Valērijs Grohovskis (Валерий Гроховоский, Krievija, ASV). Unikālo performanci būs iespējams baudīt festivālā Summertime – aicina Inese Galante.

Dzintaru koncertzālē Krievijas džeza skatuves virtuozs D.Krāmers un ASV dzīvojošais V.Grohovskis sacentīsies meistarībā, improvizējot ar pasaulē zināmāko klasisku – Mocarta, Bēthovena, Šopena, Gēršvina, Elingtona u. c. skaņdarbiem.

D.Krāmera virtuozo un intelektuāli dziļo spēlēšanas stilu apbrīno visā pasaulē. Pianista solo un koncerti ar pasaulslaveniem orķestriem likuši jūsmot publikai ne tikai Eiropā, bet arī Austrālijā, Ķīnā, Āfrikas un Centrālamerikas valstīs. Iemīļots kopš pirmās viesošanās festivālā 2014. gadā, D.Krāmers atgriežas, lai Latvijas klausītāji kļūtu par pirmatklājējiem duetam ar viņam līdzvērtīgo džeza meistaru – Valēriju Grohovski.

Izsmalcināti savienodams divus pretpolus, – akadēmisko un džeza mūziku – V.Grohovskis publiku vienmēr pārsteidz ar muzikāli negaidītākajiem pavērsieniem. Viņa īpašo spēles manieri visvairāk baudījuši klausītāji ASV, kur paralēli aktīvai koncertdarbībai pianists ir arī profesors Teksasas Universitātē.

Koncerta biļetes «Biļešu Paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu