«9. vilnī» blūza dziedātāja Nora Džīna Bruso

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

12. augustā, Rīgas svētku laikā klubā «9. vilnis» (Kungu ielā 8) uzstāsies amerikāņu izcelsmes blūza dīva, vokāliste un vairāk nekā 700 dziesmu autore Nora Džīna Bruso (now Nora Jean Wallace). Iesildīs pašmāju «Coolmans Report».

Viņa nāk no Misisipi Deltas ar spēcīgām blūza tradīcijām. Nora Džīna Bruso ir blūza dziedātāja meita, kura uzaugusi, klausoties vecāku izpildīto žanra klasiku un uzstājusies Eiropā, Kanādā un ASV, tādējādi iegūstot starptautisku atzinību. Nora Latvijā pirmo reizi viesojusies 2008. gadā, šoreiz atgriežas ar jaunu koncerta programmu Rīgā

Kā populārākos no mākslinieces izpildījumiem būtu vērts pieminēt dziesmu «Going back to Mississippi», «Telling Me What to Do», «All Your Love», «Tearful Blues», «What I Been Through», «It Makes Me So Mad». Nora ir izdevusi divus soloalbumus, «Nora Jean Bruso Sings the Blues» (2003) un «Going Back to Mississippi» (2004).

Aktīvo koncertēšanu Nora sāka 1970. gadā un turpina priecēt savus klausītājus ar neatkārtojamo vokālu joprojām. 2004. gadā viņa tika nominēta divām V.K.Hendija (W.C.Handy) balvām (tagad tās pazīstamas kā Blūza mūzikas balvas) kā «Labākā jaunā izpildītāja» un «Labākā klasiskā blūza izpildītāja». Tai pašā gadā viņa parakstīja līgumu ar «Severn Records» un ierakstīja dziesmu «Going Back to Mississippi». Ar to viņa ieguva komerciālākus panākumus un iekļuva radio Living Blues topa piektajā vietā un pirmajā vietā XM satelīta radiostacijā. 2004. gada jūnijā viņa atsāka turnejas un uzstājās Čikāgas blūza festivālā uz galvenās skatuves ar savu grupu. Grupas sastāvā tolaik bija Carl Weathersby (ģitāra), Bruce Beglin (basģitāra) un Brian Lupo (ģitāra). Šie muzikanti kopā ar citiem piedalījās «Going Back to Mississippi» ierakstā. Muzikāli izklaidējošais atpūtas klubs «9. vilnis» dāvā šo koncertu visiem mākslinieces cienītājiem.

Ieeja bez maksas.

Koncertā Rīgā māksliniece uzstāsies ar pavadošo sastāvu:

Nora Jean Bruso – vokāls,

Luca Giordano – ģitāra, vokāls,

Walter Cerasani - bass, bekvokāls,

Fabrizio Ginoble - klavieres, ērģeles,

Lorenzo Poliandri – bungas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu