Motormuzeju pirmajā mēnesī apmeklējuši 26 000 interesentu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts / TVNET

Pirmajā mēnesī - jūlijā - pēc rekonstruētā Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Rīgas Motormuzeja atvēršanas to apmeklējuši vairāk nekā 26 000 interesentu, informē direkcijā. Kopumā pirmajā mēnesī par motormuzeja ieejas biļetēm iekasēti gandrīz 165 000 eiro. Muzeja direktors Aivars Aksenoks uzsver, ka mērķis ir sasniegt 100 000 apmeklētāju gadā, bet izaicinājums būtu pārspēt 1990. gada rekordu, kad muzeju apmeklēja 130 000 cilvēku.

Gandrīz puse no visiem muzeja apmeklētājiem jūlijā ir bijušas ģimenes ar bērniem.

Rīgas Motormuzeja galvenais restaurators Gunārs Dortāns atzīst, ka Rīgas Motormuzejs ir bijis populārs visos laikos. Pirmsākumos tas bijis vienīgais seno spēkratu muzejs bijušajā Padomju Savienībā. Tagad muzejs esot kļuvis ne tikai par lielāko, bet arī modernāko tehnikas muzeju Austrumeiropā, apgalvo Dortāns.

Līdz ar muzeja rekonstrukciju un jaunas modernas ekspozīcijas izveidi Rīgas Motormuzejs spējis ieinteresēt ne tikai tehnikas un auto fanus, bet arī ģimenes, bērnus un jauniešus. No pārdotajām biļetēm var secināt, ka gandrīz 50% apmeklētāju ir iegādājušies tieši ģimenes biļetes. Otru lielāko apmeklētāju grupu veido individuālie apmeklētāji - 29% pieaugušie, tad bērni, senjori un studenti. Visvairāk apmeklētāju bijuši no Latvijas, kā arī Lietuvas un Igaunijas. Bet muzeju ir apmeklējuši arī interesenti no Itālijas, Francijas, Jaunzēlandes un Kanādas.

Lielāko apmeklētāju uzmanību piesaista interaktīvie ekspozīcijas punkti. Populārākie pieturas punkti ekspozīcijā nemainīgi ir iespēja virtuāli iejusties un iemūžināt sevi armijas parādē, braucot ZiS parādes automobilī, «Impresija par braucienu uz kāzām kolhozā Bormaņos 1975.gadā» jeb virtuāls brauciens PAZ autobusā un «Elektro RAF» mikroautobusa virtuālā krāsošana, mainot multimediālo 3D projekciju. Turpretī bērnu vidū vislielāko ieinteresētību varot manīt auto moto sporta ekspozīcijā, kur iespējams iejusties trases operatora lomā un sekot līdzi auto sacensībām.

Rīgas Motormuzejs ir atvērts katru dienu no plkst.10 līdz plkst.18.

Kā ziņots, motormuzeja rekonstrukcija tika pabeigta 1. jūlijā. Tā dizaina autori ir aģentūra «H2E» un rekonstrukcijā investēti 8,1 miljons eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu