Venēcijas kinofestivāls jeb kuras filmas vajag redzēt!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Augusta beigās ar amerikāņu režisora Demiena Šazela filmu «La La Land» tiks atklāts 73. ikgadējais Venēcijas kinofestivāls, paziņoja pasākuma rīkotāji.

Kinolentē, kurā galvenās lomas spēlē Emma Stouna un Raiens Goslings, būs stāstīts par džeza pianistu, kurš Losandželosā iemīlas jaunā aktrisē.

Par Venēcijas festivāla galveno balvu sacentīsies 20 filmas, tajā skaitā režisores Anas Lilijas Amirpūras melnā komēdija «The Bad Batch» un amerikāņu modes dizainera Toma Forda uzņemtais trilleris «Nocturnal Animals» ar Džeiku Džilenholu un Eimiju Adamsu galvenajās lomās.

Uz «Zelta lauvas» balvu pretendē arī serbu režisors Emirs Kusturica ar kinolenti «On the Milky Road», kurā viņš pats spēlē līdzās itāļu kinozvaigznei Monikai Belluči.

Konkursa programmā iekļauta vācu režisora Vima Vendersa kinolente «Les Beaux Jours d'Aranjuez», kanādiešu režisora Denī Vilnēva darbs «Arrival» un krievu režisora Andreja Končalovska drāma «Rai».

Pēdējā brīdī «Zelta lauvas» nominācijām tika pievienota Čīles kinorežisora Pablo Laraīna biogrāfiskā filma «Jackie», kurā bijušo ASV pirmo lēdiju Žaklīnu Kenediju attēlo aktrise Natālija Portmane.

Festivāla mākslinieciskais direktors Alberto Barbera sacīja, ka programmā iekļautās filmas stāstot par dažādiem jautājumiem, taču vardarbības, nabadzības un citu sociālu problēmu attēlojums esot smalkjūtīgāks nekā iepriekšējos gados.

«Šoreiz režisori apspriež nozīmīgus jautājumus, filozofiskus un eksistenciālus jautājumus, distancējoties no brutālās realitātes,» viņš norāda. «Tā nav izlaušanās no mūsdienu pasaules, bet gan citāda refleksija par to.»

Ārpus konkursa tiks izrādītas pirmās divas sērijas no itāļu režisora Paolo Sorentīno televīzijas miniseriāla «The Young Pope», kurā aktieris Džūda Lovs atveido jaunievēlētu pāvestu.

Tāpat cīņā par festivāla balvām nepiedalīsies aktiera un režisora Mela Gibsona jaunākais darbs «Hacksaw Ridge» par Otro pasaules karu.

Šogad Venēcijas filmu festivāla žūrijas priekšsēdētājs ir britu režisors Sems Mendess, kurš uzņēmis Džeimsa Bonda kinolentes «Skyfall» («Operācija «Skyfall»») un «Spectre» («007: SPEKTRS»).

Venēcijas kinofestivāls norisināsies no 31.augusta līdz 10.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu