«Queen» nopeļ dziesmas «We Are the Champions» atskaņošanu republikāņu konventā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu rokgrupu «Queen» sadusmojusi nesaskaņota dziesmas «We Are the Champions» spēlēšana republikāņu nacionālajā konventā.

«Dziesmas izmantošana republikāņu konventā nebija saskaņota, un tas bija pretrunā ar mūsu vēlmēm,» tvītoja «Queen».

«Mēs esam neapmierināti ar to, ka dziesma atkārtoti bez atļaujas tiek izmantota, kaut arī iepriekš esam lūguši to nedarīt.

Bet Trampa kungs un viņa kampaņas veidotāji to acīmredzot ignorēja,» teikts grupas paziņojumā. «Grupa «Queen» nevēlas, lai tās mūzika tiktu saistīta ar politiskām diskusijām jebkādā valstī. Kā arī «Queen» nevēlas, lai dziesma «We Are the Champions» tiktu izmantota Trampa kunga un republikāņu partijas uzskatu reklamēšanai. Mēs ticam, ceram un sagaidām, ka Trampa kungs un viņa kampaņas darbinieki nākotnē cienīs mūsu nostāju.»

Vairāki mūziķi iebilduši pret viņu darbu atskaņošanu Trampa priekšvēlēšanu kampaņā. To vidū ir Adele, Nīls Jangs, Stīvens Tailers, «The Rolling Stones» un Eltons Džons.

Politiķu un mūziķu strīdi par dziesmu izmantošanu kampaņās ir pretrunīgs jautājums kopš 1984.gada, kad rokmūziķis Brūss Springstīns nopēla ASV prezidentu Ronaldu Reiganu par ieceri pārvēlēšanas kampaņā lietot dziesmu «Born in the USA».

Autortiesību likumi ļauj politisko kampaņu pasākumos atskaņot mūzikas ierakstus, ja norises vieta ieguvusi attiecīgu licenci. Taču izpildītāji var sūdzēties par to reputācijai nodarīto kaitējumu, ja dziesma izmantota, nelūdzot atļauju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu