Grīziņkalnā viens no pasaules labākajiem slam-dunk konkursiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Otrdien, 5. jūlijā, pulksten 19 Grīziņkalna sporta komplekss (adrese - J.Asara iela 24) uzņems pasaules spēcīgākos basketbola dankerus. Jau ceturto gadu pēc kārtas Ghetto Games organizē ievērības cienīgas slam-dunk sacensības jeb basketbola bumbas spraušanu grozā no augšas, kuras ir ieguvušas plašu atpazīstamību ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē.

Šajā gadā laukumā spēkiem mērosies deviņi pasaules mēroga labākie slamdankeri. Līdzjutēju atbalsts un visskaļākās ovācijas noteikti būs svarīgas mūsu pašu Latvijas atlētam no Jumpravas - Kristapam Dārgajam («The Latvian Hulk»), kurš darīs visu iespējamo, lai uzvarētāja tituls paliktu tepat - Latvijā.

Kanādu šajā gadā pārstāvēs divi sportisti. Viens no tiem ir publikas mīlulis Džastins Dārlingtons (Justin «Jus Fly» Darlington) un talantīgais slamdankeris, kurš uzvaras laurus Grīziņkalnā plūca gan 2013., gan 2014. gadā. Ar Kanādas karogu startēs arī pagājušā gada uzvarētājs Džordans Kilganons (Jordan «Mission Impossible» Kilganon). Viņam ir izdevies izcīnīt ne tikai 2015. gada «Sprite Kings of Air» titulu, bet viņš ir pirmais slamdankeris pasaulē, kuram ir izdevies izpildīt «skorpiona» danku. Vēl lielāku atpazīstamību ieguva, iedankojot džinsu biksēs šā gada NBA ALL STAR spēlē.

Tāpat kā Kanādu, tā arī Ukrainu pārstāvēs divi sportisti. Tehniski spēcīgais ukrainietis Smoove jeb īstajā vārdā Dmitrijs Krivenko (Dmitry «Smoove» Krivenko), kurš ir vairākkārtējs savas valsts čempions. Savu dalību «Sprite Kings of Air» viņš piesaka jau ceturto reizi. Kopā ar Smoove no Ukrainas ieradīsies arī jaunais un atlētiskais talants – Vadims Paddubčenko (Vadim «Miller» Paddubchenko).

Rīgā ieradīsies arī Francijas populārā ielu basketbola sacensību «Quai 54» un «Baku 2015 Eiropas spēļu» uzvarētājs Rafals Lipinskis (Rafal «Lipek» Lipinski) - poļu sportists vienmēr nāk klajā ar jauniem dankiem un oriģinālām idejām.

Foto: publicitātes

Tālu ceļu pāri okeānam mēros arī Amerikas pārstāvji. Abi šie sportisti Grīziņkalnā viesosies pirmo reizi. Viens no tiem ir Kriss Steipls (Chris «Hoopstar» Staples), kurš ievērības cienīgu danku var veikt pat ar aizvērtām acīm. Savukārt otrs amerikānis būs Džonatans Klārks (Jonathan «The Jumper» Clark), kurš ir plaši zināms ar savu akrobātiskumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu