«Deftones» solists nospēlējis koncertu vulkānā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu rokgrupas «Deftones» solists Čino Moreno nospēlējis koncertu neaktīvā vulkānā Islandē. Koncerts tika rīkots «Summer Solstice» festivāla ietvaros. Pārdošanā bija tikai 20 biļetes.

Uzstāšanās notika nelielā iedobumā vulkāna iekšienē. Lai nokļūtu līdz vulkānam, klausītājiem nācās veikt četrus kilometrus garu pārgājienu.

Vulkānā varēja iekļūt pārveidotos logu tīrītāju ratiņos, kas iekārti trosē. Koncerta apmeklētājus ar to nolaida apmēram 120 metru dziļumā.

Pirmais uzstājās islandiešu dziedātājs Snori Helgasons.

Pēc tam ar britu dziedātāja Moriseja skaņdarbu savu uzstāšanos sāka Moreno. Viņš izpildīja «Deftones» dziesmu un beidza priekšnesumu ar dziesmu no rokmūziķa Deivida Bovija jaunākā albuma «Blackstar».

«Tas ir brīnišķīgi - būt šeit, spēlēt mūziku un baudīt intīmo atmosfēru,» sacīja Moreno. «Tas ir ļoti oriģināli. Kad mani uzaicināja piedalīties, es domāju, vai man vēl kādreiz būs tāda iespēja? Droši vien ne.»

«Man ir ļoti palaimējies,» viņš piebilda.

Vulkānā gaisa temperatūra bija apmēram četri grādi. Helgasons sacīja, ka zemās temperatūras dēļ mainījies viņa instrumentu skanējums - ģitāras izdotās skaņas ir augstākas, bet mutes harmonikas skaņas izklausās zemākas.

Vienas biļetes cena bija 1380 sterliņu mārciņas (1750 eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu