Mūziķi aicina uz Ziemassvētku oriģinālkoncertiem baznīcās (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pateicoties iepriekšējo gadu lielajai atsaucībai, arī šogad mūzikas izdevniecība "Platforma Music" mūziķa Inga Ulmaņa vadībā piedāvās Ziemassvētku koncertus ar nosaukumu "Ziemas vakarā, ejot pie Tevis".

Astoņi Ziemassvētku koncerti notiks dažādās Latvijas baznīcās, un tajos piedalīsies Ingus Ulmanis, Igo, Zane Dombrovska, Paula Ķiete, Džulians, Roberts Rasa, Anrijs Grinbergs, Gints Sola un Aigars Voitišķis.

Koncerti notiks Latvijas baznīcās, Talsos, Cēsīs, Liepājā, Gulbenē, Jelgavā, Rēzeknē un Rīgā.

"Pagājušajā gadā mēs rīkojām ārkārtīgi lielus koncertus Ķīpsalas hallē, kurus jokojot saucām par Ziemassvētku dziesmusvētkiem. Neskatoties uz to, ka tie notika hallē, cilvēku atsaucība un atmosfēra bija fantastiski silta un tuva," atceras Ingus Ulmanis.

Ingus Ulmanis

"Šogad nolēmām rīkoties pilnīgi pretēji, koncertus veidojot mazās baznīciņās, radot svētku un kopības sajūtu, kāda rodas tuviem cilvēkiem ģimenes lokā. Vēlamies, lai cilvēki sajustos vienoti un izjustu ziemas saulgriežu burvību. Tādēļ arī paši koncerti būs atšķirīgi no ierastajiem. Angliski šos koncertus varētu nosaukt par Ziemassvētku unplugged - klusi, izjusti, akustiski. Vienkopus - mūziķi, solisti un klausītāji - starp zaļām eglītēm un siltām sveču gaismām sanāksim Ziemassvētku vakarā un kopā uzdziedāsim skaistas latviešu Ziemassvētku dziesmas. Starp citu, daudzas no tām var noklausīties www.platformamusic.lv," stāsta Ingus.

Svētki ir piemērots brīdis, lai atrastu laiku un satiktos ar mūsu tuvajiem. Šogad Jacobs Kronung piedāvā iespēju apsveikt tuvākos Ziemassvētkos un ielūgt tos uz sirsnīgu sarunu pie kafijas tasītes. Īsi pirms katra koncerta sākuma, tie, kuri vēlēsies, varēs uzrakstīt Ziemassvētku apsveikuma atklātnīti, un Jacobs komanda to nogādās adresātam. Visiem, kuri būs nosūtījuši atklātnītes vai to darīs, tiks piedāvāta tasīte karstas Jacobs Kronung kafijas.

"Ziemassvētki ir īpašs laiks, kad pārdomājam gada laikā piedzīvoto un, esot kopā ar tuviniekiem, smeļamies jaunus spēkus. Krājbanka priecājas atbalstīt svētku brīžus, kas vairo ģimeniskas vērtības un dara gaišāku gada vistumšāko laiku," par bankas līdzdalību projektā saka AS Latvijas Krājbanka prezidents Mārtiņš Bondars. Vienlaikus apdrošināšanas sabiedrība "Balta" koncertu apmeklētājus un citus pilsētas iedzīvotājus aicina piedalīties Ziemassvētku labdarības akcijā, kurā cilvēki tiks aicināti ziedot un dāvināt dažādas saimniecībā noderīgas lietas maznodrošinātajām un daudzbērnu ģimenēm. Pirms koncertiem pie baznīcas būs mikroautobuss, kurā varēs atstāt dāvanas. Sākot ar 10.decembri, ziedojumam paredzētās lietas var nest arī uz katras koncertu norises pilsētas (izņemot Rīgu) "Baltas" filiāli vai sociālo dienestu. Akcijas noslēgumā, katras pilsētas sociālais dienests koncerta apmeklētāju un pilsētas iedzīvotāju saziedoto nogādās cilvēkiem, kuriem šīs lietas ir visvairāk nepieciešamas. Uz labdarības akciju aicina apdrošināšanas sabiedrība "Balta".

""Balta" ir gandarīta atbalstīt šos Ziemassvētku koncertus Latvijas baznīcās, jo tie sniedz lielisku iespēju ne vien baudīt latviešu komponistu radītās Ziemassvētku dziesmas, bet arī palīdzēt līdzcilvēkiem. Lai iepriecinātu Ziemassvētkos tos cilvēkus, kuriem patlaban mūsu palīdzība vajadzīga visvairāk, „Balta” aicina koncertu apmeklētājus ņemt līdzi ziedojumu, kas būtu noderīgs maznodrošinātajām un daudzbērnu ģimenēm. Mēs ticam, ka kopīgiem spēkiem cilvēkos varam atgriezt sirdsmieru un dzīvesprieku," teica apdrošināšanas sabiedrības „Balta” valdes priekšsēdētāja Tāra Nīvseja.

Koncertu norises laiki un vietas:

19. decembrī plkst. 17:00 Talsu luterāņu baznīcā; 20. decembrī plkst. 14:00 Cēsu Sv. Jāņa baznīcā; 22. decembrī plkst. 18:00 Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcā; 23. decembrī plkst. 18:00 Gulbenes luterāņu baznīcā; 25. decembrī plkst. 14:00 Jelgavas Sv. Annas baznīcā; 26. decembrī plkst. 15:00 Rīgas Lutera Evaņģēliski luteriskajā baznīcā Torņakalnā; 27. decembrī, plkst. 14:00 Rēzeknes Sāpju Dievmātes Romas katoļu baznīcā. Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka cilvēku atsaucība ir liela. Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, lūgums biļetes iegādāties jau laikus, izmantojot www.bezrindas.lv pakalpojumus.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu