The Killers pārspēj Guns n' Roses! (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas topu virsotnes svētdien iekaroja Lasvegasas rokgrupa "The Killers" ar Day & Age" (Vertigo/Universal), apsteidzot amerikāņu roka giganta "Guns n' Roses" ilgi gaidīto jauno albumu "Chinese Democracy" (Black Frog/Geffen).

Tādējādi The Killers saviem pirmajie diviem numur 1 albumiem - pievieno vēl vienu komerciāli veiksmīgu plati. Savukārt Guns n'' Roses 17 gadus tapušais albums "Chinese Democracy", kas esot viens no dārgākajiem ierakstiem vēsturē, palicis otrajā vietā. Guns n'' Roses albumā iekļautās 14 dziesmas producējuši Aksls Rouzs (Axl Rose) un Karams Kostanzo (Caram Costanzo). Divi no albuma skaņdarbiem bijuši dzirdami jau iepriekš – dziesma “Shackler’s Revenge” iekļauta jaunajā videospēlē “Rock Band 2” un “If The World” – filmā “Body Of Lies”. Albums pieejams CD un vinila (kopā ar bezmaksas digitālām lejupielādēm) formātos. Kopš Guns n'' Roses parādījās uz mūzikas skatuves 80.gadu vidū, rokmūzika vairs nav bijusi tāda kā agrāk. Šī grupa no jauna definēja jēdzienu “amerikāņu rokmūzika” un kļuva par starptautiskām mūzikas ikonām. Grupas albumi visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 90 miljonos eksemplāru. 1987.gadā izdotais debijas albums "Appetite For Destruction" ir viens no visvairāk pārdotajiem albumiem mūzikas vēsturē. Pirms 17 gadiem Guns n'' Roses pirmoreiz mūsdienu mūzikas vēsturē vienlaikus izdeva divus albumus – "Use Your Illusion I" un "Use Your Illusion II", kas ASV albumu topā debitēja attiecīgi 2. un 1. vietā. Trešajā vietā Apvienotās Karalistes albumu topā atrodas vēl viens jaunums - televīzijas talantu šovu "X Factor" dalībnieka Rhydian albums, bet cita talantu šova, "American Idol" ("Amerikāņu elks") žūrijas locekļa Saimona Kovela (Simon Cowell) radītās izdevniecības "Syco" kolēģe Leona Luisa ar pārizdoto albumu "Spirit" noslīdējusi no pirmās uz ceturto vietu.

Ziemeļīrijas mācītāju trio "The Priests" mūzikas albums "The Priests", ko producējis Maiks Hedžiss (Mike Hedges - Manic Street Preachers, U2), debitējis piektajā vietā. "The Priests" ir 48 gadus vecais Jūdžins O’Hagans, viņa trīs gadus jaunākais brālis Mārtins un abu sens draugs Deivids Delargijs, kuram ir 44 gadi. Viņi sāka dziedāt kopā jau skolā, kur viņu trio tika iesaukts par "Holy Holy Holy", jo visi trīs vēlējās kļūt par priesteriem. Tagad katram no viņiem ir draudzes Ziemeļīrijā. Izdevēju Sony BMG līgumā ar dziedošajiem mācītājiem ir īpašs punkts, kas ļauj viņiem atteikties no ieraksta veicināšanas pasākumiem gadījumos, ja to prasa pienākumi pret draudzi, piemēram, bēru ceremonijas vadīšana. Tēvs Jūdžins, tēvs Mārtins un tēvs Deivids visu mūzikas industrijā nopelnīto naudu ziedošot labdarībai. Uzreiz aiz pirmā desmitnieka vēl viens jaunums - producents un reperis (tagad arī dziedātājs) Kanje Vests atgriezies ar jaunu albumu "808s & Heartbreak", kas seko 2004. gada . Jaunā plate veltīta Kanjes Vesta 2007. gada nogalē mirušajai mammai Dondai (Donda West) un attiecību izjukšanai ar līgavu Aleksi (Alexis Phifer). Pats Kanje jauno albumu dēvē par sava veida muzikālu terapiju, radošu procesu, kurā centies attīrīties, apkopot domas, diemžēl rečitatīva radošie instrumenti izrādījušies nepilnīgi un Kanje atradis sevī daudzas gadu gaitā "uzkrātas" melodijas. Only Men Aloud - velsiešu koris, kas uzvarējis BBC televīzijas šovā "Last Choir Standing" (kaut kas līdzīgs "Koru kariem") ar albumu "Only Men Aloud" kā jaunums 16. vietā. Labs izrāviens izdevies arī bijušajai meiteņu grupas Mis-Teeq dalībniecei Alešai Diksonei (Alesha Dixon), pateicoties uzvarai BBC1 "Strictly Come Dancing" šovā labi klājas viņas singlam "The Boy Does Nothing" (Asylum/Warner Music), savukārt šonedēļ viņas albums "The Alesha Show" debitējis kā jaunums 26. vietā. Skotu aktieris un dziedātājs Džons Baroumens (John Barrowman) ar savu jaunāko albumu "Music Music Music" 35. vietā, savukārt Coldplay jaunākais EP "Prospekt''s March Ep" - 38. vietā. Singlu topu virsotnē nonākusi nesen atkalapvienotā puišu grupa Take That ar dziesmu "Greatest Day" (Polydor/Universal), kas ir grupas 11. topu virsotnes iekarojušais singls. Ārpus top 10 jaunumi no Mcfly "Do Ya/Stay With Me" (18), "Britain''s Got Talent" jaunās zvaigznes Džordža Sampsona (George Sampson) "Get Up On The Dance Floor/Headz Up" (30) un Madonnas "Miles Away" (39). Top10 singli:

VietaIzpildītājsAlbums
1.Take That"Greatest Day" (jaunums)
2.Beyonce Knowles"If I Were A Boy"
3.TI featuring Rihanna"Live Your Life"
4.The Killers"Human"
5.Katy Perry"Hot ''N'' Cold"
6.Alesha Dixon"The Boy Does Nothing"
7.Britney Spears"Womanizer"
8.''X Factor'' Finalists"Hero"
9.Akon"Right Now (Na Na Na)"
10.Girls Aloud"The Promise"

Top10 albumi:

VietaIzpildītājsAlbums
1.The Killers"Day And Age" (jaunums)
2.Guns N'' Roses"Chinese Democracy" (jaunums)
3.Rhydian"Rhydian" (jaunums)
4.Leona Lewis"Spirit"
5.The Priests"The Priests" (jaunums)
6.Stereophonics"Best Of: Decade In The Sun"
7.Kings Of Leon"Only By The Night"
8.Pink"Funhouse"
9.Girls Aloud"Our Of Control"
10.Il Divo"The Promise"
Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu