Dome atbalsta filmas uzņemšanu par šahistu Tālu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia/Bundesarchiv

Nākamgad atbalstu 307,7 tūkstošu latu apmērā filmu uzņemšanai Rīgā no pašvaldības saņems Krievijas filma par Latvijas šahista Mihaila Tāla biogrāfiju, kā arī Somijas filma par ebreju kopienu Otrā pasaules kara laikā Somijā, pavēstīja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

Līdzfinansēs divus filmu projektus vairāk nekā 300 000 latu apmērā

Ārvalstu filmas, kuru uzņemšana daļēji vai pilnībā plānota Rīgā, šogad jau otro reizi varēja pieteikties līdzfinansējuma saņemšanai no Rīgas pašvaldības Rīgas Filmu fonda iepirkuma ietvaros. Kopumā uz līdzfinansējumu pieteicās divas Latvijas producentu kompānijas, katra ar vienu starptautisku filmu projektu.

Kopējais filmu plānotais budžets, kuru 2012.gadā paredzēts tērēt Rīgā, ir 2,361 miljons latu. Iepirkuma vērtēšanas komisija atbalstīja abas filmas par kopējo līdzfinansējuma summu līdz 307,7 tūkstošiem latu. Līdzfinansējumu paredzēts izmaksāt tikai tad, kad filmēšana būs beigusies, nauda būs jau iztērēta Rīgā vai Latvijā un producenti būs uzrādījuši zvērinātu auditoru apstiprinātus ziņojumus par atbalstāmo līdzekļu izlietojumu.

"Grūti nosaukt kaut vienu uzņēmējdarbības nozari, kura nav iesaistīta filmu uzņemšanā.

Nopelna visi, sākot ar aktieriem, viesnīcu, veikalu un kafejnīcu īpašniekiem un beidzot ar pilsētas budžetu," uzsvēra iepirkuma vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs. Viņš norādīja, ka Rīgai ir daudz ko piedāvāt – arhitektūra, nozares profesionāļi, dažādas filmēšanas vides. Savukārt Rīgas parādīšanās dažādu valstu filmās veicina pilsētas atpazīstamību un līdz ar to ‒ tūrismu.

"Tāls" un "Nekad viens"

Viens no uzvarējušajiem projektiem ir producentu kompānijas "Telekompānija Forma PRO" pieteikums filmai "Tāls" ("Tal"), kas taps sadarbībā ar Krievijas producentu kompāniju "Produsersky centr Pyar Siti" (Krievija).

Šī filma ir pasaulslavenā Latvijas šahista Mihaila Tāla biogrāfijas ekranizācija. Rīgā filmēšanā kopumā plānots iztērēt 1,432 miljonus latu. Komisija piešķīrusi līdzfinansējumu ar 15% intensitāti, jo filmā Rīga ir būtiska notikumu norises vieta, kas kopā veido līdzfinansējumu līdz 214,7 tūkstošiem latu.

Savukārt "Film Angels Studio" pieteica filmu "Nekad viens" ("Never alone"), kas taps sadarbībā ar Somijas producentu kompāniju "Mrp Matila Rohr Productions". Šī filma atspoguļos reālus notikumus ebreju kopienā Otrā pasaules kara laikā Somijā. Rīgā plānots iztērēt 929,8 tūkstošus latu. Komisija piešķīrusi līdzfinansējumu ar 10% intensitāti, jo filmas uzņemšana pamatā notiks Rīgā, kas kopā veido līdzfinansējumu līdz gandrīz 93 tūkstošiem latu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu