TVNET: Top 50 albumi (2006) (96)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klāt TVNET versija par 2006. gada 50 interesantākajiem populārās (rok, pop, elektroniskās u.c.) mūzikas ierakstiem: top 50 albumi, top 10 atkritumu grozs, gada zaudējumi utt.

Kāds draugs man atzinies, ka tikai tagad beidzot ticis skaidrībā par saviem 2004. gada top albumiem ... es pilnīgi saprotu šādu laika nobīdi, jo tā ir, ka laiku pa laikam "uzpeld" kādi fantastiski mūzikas ieraksti, kuri iznākšanas brīdī vai nu vienkārši paslīdējuši garām ausīm, vai savu "atklāšanu" piedzīvojuši mazliet vēlāk. Protams, arī šis saraksts nav absolūts un ik pa laikam noteikti tiks papildināts ar jauniem atklājumiem...

Izskrienot cauri vadošajiem pasaules mūzikas medijiem un viņu sastādītajiem dziesmu un albumu topiem, neviļus sāk mākt aizdomas, ka bieži vien topa galvgalī tiek apzināti nominēti ne tik izteikti spilgti ieraksti. Reizēm topa veidotāji mūzikas baudījumu un kvalitāti upurē par labu tam, kas tobrīd šķiet superaktuāls, vai arī demonstrē savu reizumis pat "snobisko" gaumi (apmēram – "redz, kas man pirmajā vietā ... jums tādu mūziku nesaprast"). Skaidrs arī, ka britu prese saulītē ceļ savējos, bet amerikāņi - savējos, te gan jāpiebilst, ka amerikāņiem pēdējos gados ļoti iet pie sirds skandināvu mūzika un arī šogad daudz kur topos pavīd zviedru, norvēģu un pat dāņu muzikālās apvienības.

Mums šeit Latvijā ir salīdzinoši viegli uz visu šo topu būšanu noraudzīties no malas un izdarīt pašiem savus, pietiekoši aukstasinīgus secinājumus. Un tā, nedz īsti subjektīvi, nedz arī, protams, objektīvi, TVNET un Jānis Žilde piedāvā ... :)

TVNET: Top 50 albumi

1.

Šis britu elektropopa dīvaiņu Hot Chip ieraksts uz gada albuma titulu jau pretendējis kopš maija. Komentārs īss - tā arī neko labāku (lasīt - mūsdienīgāku, laikmetīgāku, aktuālāku, smalkāku) šogad vairs neesmu dzirdējis (bet esmu dzirdējis ļoti (pārāk) daudz, ticiet man :))

---------------------------------------------------------------------------------------

2.

Skandāli, skandāli, skandāli ... bet pāri tam visam šis "myspace" ēras lāpneses - Lilijas Alenas debijas ieraksts ir, manuprāt, spēcīgākais un 2006. gadu visprecīzāk raksturojošais popmūzikas albums.

---------------------------------------------------------------------------------------

3.

Nešvilas dimants Lambchop ar ekstravaganto Kurtu Vāgneru (Kurt Wagner) priekšgalā šogad izdevis astoto studijas plati "Damaged" ("Bojāts"). Grupas līderis pirms plates ieraksta bija nopietni norūpējies par savu veselību, viņam tikusi veikta kaulu transplantācijas operācija... Tikai ar izbīli Vāgners ticis vaļā arī no vēža draudiem, turklāt sašķobījušās arī personiskās attiecības ar tuvu cilvēku. Rezultāts - emocionāls, trausls un vienlaikus jaudīgs ieraksts; kārtējais Vāgnera šedevrs.

---------------------------------------------------------------------------------------

4.

Franču dziesminieka Serža Geinsbūra (1928–1991) un Džeinas Birkinas meita Šarlote Geinsbūra (Charlotte Gainsbourg) vairāk pazīstama kā lieliska aktrise ("21 grams") ... mūzikas pasaulē debitējusi 13 gadu vecumā, kad kopā ar tēvu tika izdots jaunās dziedātājas pirmais oficiālais skaņu ieraksts un šogad pēc divdesmit (!) gadu pauzes seko otrais studijas albums "5 55". Šarlote talkā ņēmusi dzimtās Francijas elektroniķus Air - meistarus Žanu Benuā Dankelu (Jean-Benoit Dunckel) un Nikolasu Godinu (Nicolas Godin), Parīzē dzīvojošo ex Pulp solistu Džārvisu Kokeru un The Divine Comedy līderi Nīlu Hanonu. Smalki!

---------------------------------------------------------------------------------------

5.

Britu elektroniskās mūzikas guru Metjū Herberts (Matthew Herbert) alias Herbert pēc piecu gadu eksperimentiem atgriezies savā labākajā formā un izdevis lielisku mūzikas pērli "Scale". Akadēmiski skolots pianists - Herberts strādā ar tā dēvēto musique concrete tehniku, proti, semplē dažādus dabas, sadzīves, industriālus trokšņus, radot savdabīgu hausmūzikas un džeza kokteili. Kā mākslinieks pats demonstrē savas mājas lapas dokumentālajā videoklipā, ieraksti veikti visneiedomājamākajās vietās - zem ūdens, gaisa balonā, šahtā; braucošā mašīnā, piemēram, ierakstītas solo bungas...

---------------------------------------------------------------------------------------

6.

Tik tiešām skandināvu mūzika pēdējos gados kļuvusi par modes lietu ("The Knife", "Peter Bjorn and John", "The Whitest Boy Alive" u.c.) un jāsaka, ka pamatoti. Arī šajā TVNET top 10 iekļuvusi zviedru meitene Sāra Osbringa (Sarah Assbring), jeb projekts El Perro Del Mar. Leģenda vēsta, ka Sāra 2003. gadā iedvesmas meklējumos devusies uz Spāniju, kur, sēžot jūras krastā, apcerējusi savu dzīvi. Tad pēkšņi kā no zila gaisa krastmalā parādījies kāds suns - šis vizuālais tēls neatstāja dziedātāju vēl ilgu laiku. Mūza bija atgriezusies.

Muzikāli El Perro Del Mar sajauc dažādas ietekmes, klausoties viņas balsī prāta pat nāk 80. gadu popdīva Sindija Laupere. Īpatnējie retro aranžējumi aizved klausītāju 60. gadu popmūzikas pasaulē, tiesa, brīžiem, ieskanas arī kaut kas no Mazzy Star alternatīvā indī kantrī. ---------------------------------------------------------------------------------------

7.

Braitonas trio Fujiya & Miyagi un viņu krautpopa debijas ieraksts "Transparent Things" kļuvis par vienu no gada interesantākajiem atklājumiem. Fujiya & Miyagi nosaukums aizgūts no diviem avotiem: "Miyagi" ņemts no kinofilmas "Karate Kid", bet "Fujiya" ir atskaņotāju ražotājfirmas zīmols. Muzikāli puiši acīmredzami ietekmējušies no 70. gadu krautroka (Neu!, Can), hiphopa, postpanka un 90. gadu elektroniskās mūzikas.

---------------------------------------------------------------------------------------

8.

Šis gads ir bijis bagāts ar kvalitatīvu ģitārmūziku, taču, ja man būtu jāizceļ viens ieraksts, tad tas būtu Mineapoles kvarteta Tapes ''n Tapes debijas albums "The Loon". No vienas puses Tapes ''n Tapes nevar lepoties ar īpašu oriģinalitāti, viss, kas skan šajā platē, dažādās citās kombinācijās dzirdēts gan 80. gadu sākumā Talking Heads izpildījumā, gan arī minēto The Pixies, Pavement un Sebadoh, vēl var piemest kaut ko no aktuālā Clap Your Hands Say Yeah un Wolf parade viļņa. Tomēr plates kopējais īpatnējais lo-fi skanējums liek ieklausīties un ar katru reizi atklāt ko jaunu. Studijā puiši panākuši teicamu saspēles ķīmiju, ļoti tīkams ir bungu tembrālais skanējums, kas, šķiet, apzināti nedaudz "izkropļots".

---------------------------------------------------------------------------------------

9.

Šķiet, skaņas ziņā revolucionārākais gada ieraksts nāk no Londonas dubstep skatuves. Kamēr pirms dažiem gadiem uzplaukušais grime vilnis (Dizze Rascal, Wiley u.c.) ir pieklusis, mūzikas izdevniecība "Hyperdub" ("Kode9" vadībā) laidusi klajā Dienvidlondonas pagrīdes dubstep fenomena Burial pilno plati. Dubstep atšķirībā no sava dinamiskā brāļa grime ir instrumentāls un brīžiem mistiski atmosfērisks. Iedvesmojošs un inficējošs ...

---------------------------------------------------------------------------------------

10.

Vēl pagājušā gada jūlijā kanādiešu sensācijas Wolf Parade viens no līderiem Spensers Krags izdeva pirmo soloplati, šogad, pieaicinot jaunus mūziķus, tapis otrs studijas darbs "Shut Up I Am Dreaming". Daudzi mūzikas apskatnieki jau paspējuši nodēvēt Sunset Rubdown par Wolf Parade mazo brālīti, minot, ka tas neesot tik labs kā nu jau klasiskais "vilku" ieraksts "Apologies to the Queen Mary", taču, būdams liels Kraga īpatnējā vokāla un dziesmu cienītājs, atļaušos apgalvot pretējo. Spoži!

---------------------------------------------------------------------------------------

11.

Mūsdienās hiphopa mūzikā labākos ierakstus jau sen nevērtē pēc plates "vēstījuma" vai idejas. Realitāte ir vienkārša - vismodernāk producētais albums (tāds, kurā bītus taisījuši aktuālākie producentu dūži) arī tiek celts saulītē. Diemžēl reti ir tie albumi, kuros svaiga skaņa un spēcīgs vēstījums ir vienkopus. Gada beigās par kritiķu mīluļiem kļuvuši Clipse, augstu vērtēts arī T.I., The Roots un Lupe Fiasco, taču, manuprāt, ja būtu kāds jāizceļ, tad tas ir viens no leģendārajiem Wu-Tang Clan reperiem Ghostface Killah.

Kopā ar kolēģi Raekwon ar kuru abi kopā 1995. gadā aizsāka savdabīgu drug-rap kustību, repa veterāni zināmā mērā šajā platē vēršas pret šīs kustības jaunajiem karognesējiem (piem., Young Jeezy), kas propagandē narkodīlera-čempiona tēlu. Skaņdarbos "R.A.G.U." un "Kilo" Ghostface Killah brīdina par narkotiku tirgošanas un lietošanas bīstamību. Gada beigās izdots jau plates turpinājums "More Fish"

---------------------------------------------------------------------------------------

12.

Kantri mūzikas "gangsta" reperis Henks Viljamss III (Hank Williams III - leģendas Henka Viljamsa (Hank Williams) mazdēls) savā trešajā soloplatē turpina ceļojumu "Pa taisno uz elli" ("Straight To Hell") ... alkohols, narkotikas, sekss, vardarbība... Tuvākās līdzības jāmin ar 16 Horsepower, lēnajās balādēs ieskanas kaut kas no Calexico, bet kopumā šis nav īsts "alt. kantri" ieraksts, bet gan raupjš, atklāts, mežonīgs kantri.

---------------------------------------------------------------------------------------

13.

Savā dzimtajā Argentīnā Huana Molina ir pazīstama jau kopš 80. gadu beigām, kad sāka strādāt televīzijā kā komēdiju aktrise šovā "La Noticia Rebelde". Tikai 1996. gadā Molina laidusi klajā pirmo mūzikas plati "Rara". Intervijās Huana uzsver, ka dabā nekas neatkārtojas, neviena skaņa, putna dziesma, troksnis neskan identiski. Šādi novērojumi pamudinājuši arī pašu mākslinieci savā mūzikā izmantot nejaušības principu. Uz skatuves viņa muzicē viena, taču izmantojot mūsdienu tehnikas iespējas, dažādus sintezatorus, dīlejus u.c. palīgierīces, spēj "dzīvajā" radīt vesela ansambļa iespaidu. Hipnotisks ieraksts.

---------------------------------------------------------------------------------------

14.

Kanādas, Ontario indī tehnopopa kolektīvs Junior Boys parūpējies par vienu no gada lieliskākajiem ierakstiem. Lai raksturotu Junior Boys mūziku atliek minēt sekojošu mūzikas ansambļu vārdus - Zoot Woman, Erlands Oije, Depeche Mode, Scritti Politti, Les Rythmes Digitales un Postal Service. Visas šīs ietekmes sasūcas vienā veselā, brīžiem izcili melodiskā un labskanīgā 11 jaunu dziesmu albumā.

---------------------------------------------------------------------------------------

15.

Grupas Radiohead solista Toma Jorka (Thom York) pirmais sānsolis "The Eraser" kopš izdošanas brīža visas esošās šodienas mūzikas kontekstā ar katru nedēļu kļuvis tikai spēcīgāks un pārliecinošāks. Klasika!

---------------------------------------------------------------------------------------

16.

Viena no Ņujorkas antifolka mūzikas skatuves spilgtākajām dīvām ir krievu/ebreju izcelsmes dziedātāja un pianiste Regīna Spektore (Regina Spektor). Šis mākslinieces it kā "komerciālais" albums sākotnēji varbūt arī atgrūda ar savām perfektajām melodijām, taču laiks visu sakārtoja savās vietās. Keita Buša, Torija Amosa, Fiona Epla un nu arī Regīna Spektore. Plates virsotne, manuprāt, ir savdabīga norāde ("Apres moi") uz franču karaļa Luija slaveno mīļāko Marķīzi de Pompadūru un spārnoto teicienu "Pēc manis kaut vai plūdi" (Apres moi, le deluge). Turklāt vienu no pantiņiem Regīna dzied dzimtajā krievu mēlē.

---------------------------------------------------------------------------------------

17.

Ir ieraksti, kas savā būtībā nav izcili, pat varbūt viduvēji, taču, noliekot tos pareizajā vietā un laikā tie iegūst kādu papildus vērtību. Tieši tā, manuprāt, varētu raksturot Ņujorkas instrumentālā elektroindī dueta Ratatat mūziku - kamēr vēl karsts, tikmēr vēl ļoti baudāms un galvenais - svaigs.

---------------------------------------------------------------------------------------

18.

"Donuts" tika laists klajā tikai trīs dienas pēc Detroitas repera, producenta un hiphopa grupas "Slum Village" dibinātāja J Dilla (aka Jay Dee) nāves. "Donuts" ir klasisks J Dilla producēšanas un dīdžejošanas meistarstiķis - platē iekļauti apmēram 30 instrumentāli muzikāli fragmenti, kas balstās uz dažādiem džeza, fanka, soula sempliem, kas uzrakti vecos arhīvos, plašu veikalos u.tml. Būtībā šīs nelielās muzikālās epizodes varētu arī dēvēt par bulciņām/virtuļiem ("Donuts"). Jābūt lielam 60.,70. un 80. gadu soula, fanka melnās mūzikas ekspertam, lai "izkostu" visu semplu izcelsmi.

---------------------------------------------------------------------------------------

19.

R&B lauciņā šogad brīnišķīgu ierakstu izdevusi jauniņā Keisija (Cassie), britu sensācija Korina Beilija Reja (Corinne Bailey Rae), Berlīnes soulmūzikas atklājums Džoija Denaleina (Joy Denalane), vīru konkurencē jāmin Džons Ledžends (John Legend), Džaheims (Jaheim) un Ne-Yo, taču vispārliecinošāk, manuprāt, "iepakot" savu darbu izdevies Bijonsē Žizelei Noulzai (Beyoncé Giselle Knowles), jeb vienkārši Bijonsē. Komerciāli veiksmīgs un arī muzikāli vērtīgs albums.

---------------------------------------------------------------------------------------

20. Toumani Diabate''s Symmetric Orchestra "Boulevard de L''Independence"

Āfrikas īpatnējā stīgu instrumenta koras meistara Toumani Diabates orķestris laidis klajā fantastisku afropopa plati "Boulevard de L''Independence", kas seko 2005. gada sadarbībai "In the Heart of the Moon" ar nelaiķi Ali Farke Toure. Ierakstā sakausētas tradicionālas vērtības ar vairākiem mūsdienu populārās mūzikas elementiem.

---------------------------------------------------------------------------------------

21. Arctic Monkeys "Whatever People Say I Am That''s What I''m Not" 22. CSS "Cansei de Ser Sexy" 23. Danielson "Ships" 24. Brazilian Girls "Talk To La Bomb" 25. The Knife "Silent Shout" 26. Joanna Newsom "Ys" 27. Be Your Own Pet "Be Your Own Pet" 28. Hanne Hukkelberg "Rykestrasse 68" 29. Neko Case "Fox Confessor Brings the Flood" 30. The Pipettes "We Are The Pipettes" 31. Cortney Tidwell "Don''t Let Stars Keep Us Tangled Up" 32. Aloe Blacc "Shine Through" 33. Cat Power "The Greatest" 34. Van Hunt "On The Jungle Floor" 35. The Kooks "Inside in Inside Out" 36. Stereolab "Fab Four Suture" 37. Amp Fiddler "Afro Strut" 38. Lansing-Dreiden "The Dividing Island" 39. Band of Horses "Everything All the Time" 40. Bat For Lashes "Fur And Gold" 41. Josh Rouse "Subtitulo" 42. Larrikin Love "The Freedom Spark" 43. King Biscuit Time "Black Gold" 44. Cassie "Cassie" 45. The Long Blondes "Someone To Drive You Home" 46. Jenny Lewis with The Watson Twins "Rabbit Fur Coat" 47. Sally Shapiro "Disco Romance" 48. Muse "Black Holes and Revelations" 49. Jarvis "Jarvis" 50. Scott Walker "The Drift"

Vēl daži pieminēšanas vērti ieraksti:

Prince "3121" My Chemical Romance "The Black Parade" Red Hot Chili Peppers "Stadium Arcadium" Tom Petty "Highway Companion" Paul Simon "Surprise" Pet Shop Boys "Fundamental" Fergie "The Dutchess" Scissor Sisters "Ta-Dah" Beck "Information" Pipas "Sorry Love" Prefuse 73 "Security Screenings" MSTRKRFT "The Looks" Isobel Campbell & Mark Lanegan "Ballad Of The Broken Seas" Barzin "My Life In Rooms" Jane Birkin "Fictions" Mastodon "Blood Mountain" Anouar Brahem "Le Voyage De Sahar" Sol Seppy "The Bells Of 1 2" Various Production "The World Is Gone" Jeniferever "Choose A Bright Morning" Ms John Soda "Notes And The Like" The Rapture "Pieces Of The People We Love" Wolfmother "Wolfmother" Lila Downs "La Cantina" John Mayer "Continuum" Rock Plaza Central "Are We Not Horses" Built To Spill "You In Reverse" Ekkehard Ehlers "A Life without Fear" Pedro Luis Ferrer "Natural" Chris Potter "Underground" Chad Vangaalen "Skelliconnection" Nellie McKay "Pretty Little Head" Lady Sovereign "Public Warning" Pearl Jam "Pearl Jam" James Holden "The Idiots Are Winning" Nathan Fake "Drowning In A Sea Of Love" My Latest Novel "Wolves" Faithless "To All New Arrivals" Ron Sexsmith "Time Being" Susanne Abbuehl "Compass" Billy Talent "Billy Talent II" Psapp "The Only Thing I Ever Wanted" The Bluetones "The Bluetones" Loreena McKennitt "An Ancient Muse" Madeleine Peyroux "Half The Perfect World" The Decemberists "The Crane Wife" The Flaming Lips "At War With the Mystics" Xiu Xiu "The Air Force" Joy Denalane "Born & Raised" Semifinalists "Semifinalists" Booka Shade "Movements" HiM "Peoples" Ooioo "Taiga" Milosh "Meme" My My "Songs for the Gentle" Sway "This Is My Demo" Cesaria Evora "Rogamar" Chicago Underground Duo "In Praise Of Shadows" The Hold Steady "Boys And Girls In America" Tool "10 000 Days" Ali Farka Toure "Savane" Ellen Allien & Apparat "Orchestra of Bubbles" The Roots "Game Theory" Brightblack Morning Light "Brightblack Morning Light" Beach House "Beach House" TV On The Radio "Return To Cookie Mountain" Mystery Jets "Making Dens" Beth Orton "Comfort of Strangers" Lisa Gerrard "The Silver Tree" Dabrye "Two Three" Annuals "Be He Me" Euros Childs "Chops" Jimmy Edgar "Color Strip" Sonic Youth "Rather Ripped" Yeah Yeah Yeah''s "Show Your Bones" Anja Garbarek "Briefly Shaking" Tilly And The Wall "Bottoms of Barrels" I Love You But I''ve Chosen Darkness "Fear Is On Our Side" Aphex Twin "Chosen Lords" Albert Hammond, Jr. "Yours to Keep" All Saints "Studio 1" Murs & 9th Wonder "Murray''s Revenge" Basement Jaxx "Everything All The Time" Sepultura "Dante XXI" James Yorkston "The Year Of The Leopard" Tim Hecker "Harmony In Ultraviolet" Bonobo "Days To Come" The Divine Comedy "Victory For The Comic Muse" Beirut "Gulag Orkestar" Subtle "For Hero For Fool" Mono "You Are There" Justin Timberlake "FutureSex/LoveSounds" Fionn Regan "The End Of History" Mahogany "Connectivity!" Malajube "Tromp-L''Oeil" Bob Dylan "Modern Times" Blueneck "Scars Of The Midwest" Daedelus "Denies The Days Demise" Clinic "Visitations" Damien Rice "9" Robin Thicke "The Evolution Of Robin Thicke" Prurient "Pleasure Ground" Swan Lake "Beast Moans" Clogs "Lantern" Grizzly Bear "Yellow House" Gotan Project "Lunatico" Ensemble "Ensemble" Camera Obscura "Let''s Get Out Of This Country" Slayer "Christ Illusion" Cerys Matthews "Never Said Goodbye" Corinne Bailey Rae "Corinne Bailey Rae" Lupe Fiasco "Food And Liquor" Gomez "How We Operate" Howling Bells "Howling Bells" Jolie Holland "Springtime Can Kill You" M. Ward "Post-War" Mogwai "Mr. Beast" Monkey Swallows The Universe "The Bright Carvings" Cibelle "The Shine of Dried Electric Leaves" Nina Nastasia "On Leaving" Razorlight "Razorlight" Sean Lennon "Friendly Fire" Snow Patrol "Eyes Open" The Kooks "Inside In/ Inside Out" Guillemots "Through The Windowpane" Alan Jackson "Like Red on a Rose" Kelis "Kelis Was Here" Isis "In The Absence Of Truth" Russian Circles "Enter" T.I. "King" Belong "October Language" Morrissey "Ringleader Of The Tormentors" Ne-Yo "In My Own Words" Placebo "Meds" Evangelicals "So Gone" Lindsey Buckingham "Under the Skin" James Morrison "Undiscovered" The Charlatans "Simpatico" Working for a Nuclear Free City "Working for a Nuclear Free City" The Gossip "Standing in the Way of Control" The Grates "Gravity Won''t Get You High" The Streets "The Hardest Way To Make An Easy Living" The Strokes "First Impressions Of Earth" Dresden Dolls "Yes, Virginia" Hot Club De Paris "Drop It Til It Pops" The Pinker Tones "The Million Colour Revolution" Kasabian "Empire" Emily Loizeau "L''autre Bout Du Monde" The Blow "Paper Television" Keane "Under The Iron Sea" The Killers "Sam''s Town" Hammock "Raising Your Voice... Trying to Stop an Echo" Elton John "The Captain & The Kid" Gwen Stefani "The Sweet Escape" Nelly Furtado "Loose" Spektrum "Fun At The Gymkhana Club" Method Man "4-21 The Day After" Nas "Hip Hop Is Dead" Clipse "hell Hath No Fury" Clark "Body Riddle" Kieran Hebden & Steve Reid "The Exchange Session vol. 1&2" Outkast "Idlewild" Pharrell "In My Mind" William Basinski "The Garden Of Brokenness" Matmos "The Rose Has Teeth in the Mouth of a Beast" Final Fantasy "He Poos Clouds" The Mountain Goats "Get Lonely" The Longcut "A Call And Respose" Casey Dienel "Wind-up Canary" Woven Hand "Mosaic" Ray Lamontagne "Till The Sun Turns Black" Squarepusher "Hello Everything" Yo La Tengo "I Am Not Afraid of You and I Will Beat Your Ass" Mikkel Metal "Victimizer" Lindstrom "It''s a Feedelity Affair" Erase Errata "Nightlife" u.c.

Top10 atkritumu grozs:

1. Kevin Federline 2. Jessica Simpson 3. Danity Kane 4. Nick Lachey 5. Jet 6. Brooke Hogan 7. Janet Jackson 8. Embrace 9. Pussycat Dolls 10. Shakira

Daži lieliski popsingli no izlasēm vai ne tik lieliskiem albumiem:

The Bluetones "Surrendered" Keane "Crystal Ball" Uffie "Pop The Glock" AFI "Love Like Winter" Van She "Kelly" Wolfmother "Woman" Method Man feat. Lauryn Hill "Say" Fedde Le Grand "Put Your Hands Up For Detroit" Ne-Yo "So Sick" Justin Timberlake "My Love" The Charlatans "For Your Entertainment" Boy Kill Boy "Suzie" Billy Talent "Fallen Leaves" Razorlight "In The Morning" Massive Attack "Live With Me" The Killers "When You Were Young" Jamiroquai "Runaway" George Michael "An Easier Affair" My Robot Friend feat. Antony "One More Try" Girls Aloud "Something Kinda Ooooh" Guillemots "Trains To Brazil" Marit Larsen "Under The Surface" Panda & Angel "Dangerous" Nelly Furtado "Promiscuous" The Decemberists "Yankee Bayonet (I Will Be Home Then)" Ima Robot "Disconnect" Jurassic 5 "Gotta Understand" John Legend "Save Room" Mew "The Zookeeper''s Boy" Letoya "Torn" Nellie McKay "Cupcake" Prince "Te Amo Corazon" Albert Hammond Jr. "In Transit" James Morrison "You Give Me Something" Absentee "More Troubles" The Similou "All This Love" Alpha feat. Jarvis Cocker "This Is Where I Came In" Amel Larrieux "Trouble" Justice vs Simian "We Are Your Friends" Outkast "Idlewild Blue" Ben Folds "Still" Calexico "Roka" Casey Dienel "Doctor Monroe" The Magic Numbers "Take A Chance" Delays "Valentine" Ooioo "Uma" Dilated Peoples "Back Again" Ed Harcourt "Visit From The Dead Dog" Get Cape. Wear Cape. Fly "The Chronicles Of A Bohemian Teenager (P1) Gnarls Barkley "Crazy" DJ Yoda "Wheels" Built To Spill "Traces" Pony Up! "Dance For Me" Anja Garbarek "The Last Trick" Captain "Glorious" Howie Beck "Don''t Be Afraid" Ice Cube "Why We Thugs" Jaheim "The Chosen One" Ladyfuzz "Hold Up" Pearl Jam "Unemployable" Dresden Dolls "Dirty Business" Clearlake "No Kind Of Life" M. Ward "Chinese Translation" Sean Paul feat. Keyshia Cole "Give It Up To Me" James Yorkston "Woozy with cider" David Gilmour "On An Island" Incubus "Anna Molly" Mates Of State "So Many Ways" Sparklehorse "Shade And Honey" Gomez "See The World" Camera Obscura "Lloyd, I''m Ready To Be Heartbroken" Camera Obscura "Tears for Affairs" Metric "Poster Of A Girl" Asobi Seksu "Thursday" Midlake "Young Bride" Electric Six "I Buy The Drugs" Milburn "Cheshire Cat Smile" The Feeling "Sewn" Duels "Animal" Cassandra Wilson "Closer To You" Monkey Swallows The Universe "Jimmy Down the Well" Monkey Swallows The Universe "Sheffield Shanty" Jarvis Cocker "Don''t Let Him Waste Your Time" Ms John Soda "Hands" New Young Pony Club "Ice Cream" Christina Milian "Say I" The Open "We Can Never Say Goodbye" Rihanna "We Ride" Justice "Waters Of Nazareth" Kelis "Trilogy" Babybird "Too Much" Ron Sexsmith "All In Good Time" Evangelicals "Diving" The Snow Fairies "The Happy Song (Saint Anthony)" Van Hunt "Character" Zero 7 feat. Jose Gonzalez "Futures" Jane Birkin "Home" Paris Hilton "Nothing In This World" Poni Hoax "Budapest" Fergie "Fergalicious" The Spinto Band "Oh Mandy" Gwen Stefani "The Sweet Escape" Kasabian "Shoot The Runner" Morrissey "The Youngest Was The Most Loved" Orson "No Tommorow" Pet Shop Boys "Minimal" Scissor Sisters "I don''t Feel Like dancin''" Erin Bode "Feet Off The Ground" Pink "U and Ur Head" Victorian English Gentlemens Club "Impossible Sightings Over Shelton" Gwen Stefani "Wind It Up" The Strokes "You Only Live Once" Pajo "Foolish King" Chamillionaire Feat. Krayzie Bone "Ridin''" Euros Childs "Hi Mewn Socasau" Guitar "Akiko" Tom Petty "Flirting With Time" Tim Finn "Couldn''t be Done" Zutons "Tired Of Hangin Around" The Young Knives "Weekends And Bleak Days (Hot Summer)" Whitest Boy Alive "Burning" The Sunshine Underground "Put You In Your Place" Grandaddy "Elevate Myself" The Upper Room "Black And White" Jolie Holland "Springtime Can Kill You" Sambassadeur "Kate" Snoop Dogg "Vato" Cassius "Toop Toop" Sound Team "Born to please" Panic! At The Disco "I Write Sins Not Tragedies" Paul Simon "Father And Daughter" Peter Bjorn and John "Young Folks" Handsome Family "Your Great Journey" Clear Static "Make Up Sex" Jason Collett (Broken Social Scene) feat. Feist "Hangover Days" My Latest Novel "The Job Mr. Kurtz Done" Barbara Morgenstern "The Operator" Joan As Police Woman "The Ride" Mystery Jets "You Can''t Fool Me Dennis" Psapp "Hi" Quantic "An Announcement To Answer" Red Hot Chilli Peppers "Snow" Sean Lennon "Parachute" Snow Patrol "You''re All I Have" Phoenix "Long Distance Call" The Fiery Furnaces "I''m in No Mood" The Ordinary Boys "Lonely At The Top" Primal Scream "Country Girl" The Futureheads "Skip To The End" Li Alin "Jesus" The Rapture "Get Myself Into It" The Gossip "Standing In The Way Of Control" Richard Ashcroft "Music Is Power" Pharrell Williams "Angel" Tenacious D "Pod" The Research "Lonely Hearts Still Beat the Same" Pet Shop Boys "I''m with Stupid" Belle & Sebastian "Funny Little Frog" You Say Party! We Say Die! "The Gap (between the rich and the poor)" My Chemical Romance "Welcome To The Black Parade"

2006. gada notikums pašmāju mūzikas dzīvē - Maurisio Kagels un ansamblis musikFabrik 28. oktobrī Lielajā ģildē.

2006. gada zaudējumi:

Vilsons Pikits (Wilson Pickett, 64) Džīns Makfadens (Gene McFadden, 56) J Dilla (32) Lindens Deivids Hols (Lynden David Hall, 31) Rejs Bareto (Ray Barretto, 76) Ali Farka Toure (69) Pio Leiva no "Buena Vista Social Club" (Pio Leyva, 88) Baks Ovenss (Buck Owens, 76) Sindija Vokere (Cindy Walker, 87) Džekijs Maklīns (Jackie McLean, 73) Džīns Pitnijs (Gene Pitney, 65) Proof (32) Džūna Pointere (June Pointer, "Pointer Sisters", 52) Grants Maklīnans (Grant McLennan, "The Go-Betweens", 48) Teo Lejasmejers (Teo Leyasmeyer, 59) Džons Hikss (John Hicks, 64) Fredijs Garitijs (Freddie Garrity, "Feddie and the Dreamers", 69) Bilijs Vokers (Billy Walker, 77) Dezmonds Dekers (Desmond Dekker, 64) Billijs Prestons (Billy Preston, 59) Ģērģs Ligeti (Gyorgy Ligeti, 83) Džonijs Dženkinss (Johnny Jenkins, 67) Sids Barets (Syd Barrett, "Pink Floyd", 60) Arturs Lī ("Love", 61) Džozefs Hils (Joseph Hill, "Culture", 57) Meinards Fergusons (Maynard Ferguson, 78) Djūks Džordans (Duke Jordan, 84) Čeiha Rimiti (Cheikha Rimitti, 83) Djūijs Redmens (Dewey Redman, 75) Sendija Vesta (Sandy West, "The Runaways", 47) Pols Moriā (Paul Mauriat, 81) Džeralds Leverts (Gerald Levert, 40) Ruta Brauna (Ruth Brown, 78) Roberts Lokvuds (Robert Lockwood Jr, 91) Anita Odeja (Anita O''Day, 87) Mariška Veresa (Mariska Veres, 59) Ahmets Erteguns ("Atlantic Records", 83) Džeimss Brauns (James Brown, 73)

Komentāri (96)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu