Filma par Gunta Ulmaņa prezidentūras laiku (25)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien kinoteātrī "Rīga" plkst.19.10 notiks pirmizrāde dokumentālai filmai "Turpinājums Latvijai", kurā stāstīts par Gunta Ulmaņa prezidentūras laiku.

Filmā runāts par būtiskākajiem lēmumiem šajā laikā - Krievijas armijas izvešanu, Latvijas lēmumu iestāties Eiropas Savienībā, izvēli integrēties NATO struktūrās. Galvenās laika liecības filmā sniedz tā laika Valsts prezidents Guntis Ulmanis, viņa kundze Aina Ulmane, savās pārdomās dalās arī Lietuvas prezidents Aļģirds Brazausks, kā arī tā laika Latvijas premjers Māris Gailis, ārlietu ministrs Valdis Birkavs. Bijušās Latvijas Zemnieku savienības vadītāji Jānis Kinna un Aivars Berķis atceras, kā tika izvēlēta Gunta Ulmaņa kandidatūra Valsts prezidenta amatam.

Filmas veidotāji apgalvo, ka "Turpinājums Latvijai" esot pirmā dokumentālā filma, kas pretendē uz atjaunotās neatkarīgās Latvijas sākumposma objektīvu un faktoloģisku apskatu. Filmā pirmoreiz tik plašā apjomā tiekot demonstrēti Valsts prezidenta kancelejas 1993.-1999.gada videoarhīva materiāli.

Filmas veidotāji ir Jura Podnieka studija. Filmas režisore ir Antra Cilinska, scenārija autore - Vita Savicka, mūziku izvēlējies Raimonds Pauls.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu