Latvijas Radio koris koncertēs kopā diriģentu Gustavo Dudamelu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Radio koris devies uz ASV, kur kopā ar Igaunijas filharmonijas kamerkori, solistiem un Losandželosas filharmonisko orķestris tā galvenā diriģenta Gustavo Dudamela vadībā piedalīsies četros koncertos «Mocarts un Perts. Rekviēms un Miserere», kas no 19. līdz 22. maijam notiks prestižajā Losandželosas Volta Disneja koncertzālē.

Baltijas kori tikai uzaicināti piedalīties šajā projektā, jo teicami pārzina Arvo Perta daiļradi. Lielu lomu nospēlēja 2014. gadā saņemtā prestižā Grammy balva kategorijā «Labākais kora sniegums», ko Latvijas Radio koris un Igaunijas filharmonijas kamerkoris ieguva par Arvo Perta mūzikas ierakstu Adam's Lament.

Jaunais, talantīgais, aizrautīgais un azartiskais Gustavo Dudamels ir viens no redzamākajiem un spilgtākajiem savas paaudzes diriģentiem. Venecuēlā dzimušais mūziķis par Losandželosas filharmoniskā orķestra muzikālo vadītāju un galveno diriģentu kļuva 2009. gadā, kad viņam bija tikai 28 gadi. G. Dudamels jau vairāk kā 10 gadu vada arī Simona Bolivara jauniešu orķestri no Venecuēlas. Losandželosas filharmoniskais orķestris ir viens no Amerikas ievērojamākajiem orķestriem, kuru pirms G. Dudamela vadījis somu maestro Esa Peka Salonens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu