Busulis: Eirovīzijas finālā dalībniekiem bija sliktākas uzstāšanās nekā pusfinālā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto /TVNET

Eirovīzijas finālā sestdienas naktī gandrīz visiem, ja ne visiem dalībniekiem bija sliktākas uzstāšanās nekā pusfinālos, atzina mūziķis un Latvijas pārstāvis starptautiskajā dziesmu konkursā 2009.gadā Intars Busulis.

«Ja mēs runājam par vakardienas pasākumu kopumā, par visu dalībnieku uzstāšanos, tās protams ir tikai manas domas, bet gandrīz vai pilnīgi visiem dalībniekiem, ja ne pat visiem, šīs bija švakākas uzstāšanās nekā viņu pusfinālos. [Viņi dziedāja] pa šķībo, vai arī bija atlaiduši roceni,» sacīja Busulis, kurš pats bija arī žūrijas dalībnieks konkursā «Supernova 2016».

Mūziķis pieļāva, ka, iespējams, Eirovīzijas dalībnieki bija noguruši divas nedēļas gatavojoties fināla koncertam.

Savukārt, komentējot Latvijas pārstāvja Justa Sirmā uzstāšanos, Buslis uzsvēra, ka dziedātājam vajadzējis sākumā taupīties un pakāpeniski audzēt tempu. «Sevi plosīt. Aiziet līdz kulminācijai skaņdarba laikā, nevis ar to sākt,» teica mūziķis.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka tehniski Justam nebijis nekādu problēmu un Latvijai ir ar ko Lepoties. «Arī 15 vieta ir sasniegums. Ja salīdzinām ar to, kā mēs [2009.gada Eirovīzijā] gājām un netikām pat līdz finālam, tas ir labs variants. Viņš un viņa komanda izdarīja visu, ko mēs savulaik nevarējām,» pauda Busulis.

Vaicāts par Ukrainas dziedātājas Džamalas priekšnesumu, Busulis atzina, ka kompozīcijas emocionālā bāze bija ļoti spēcīga. Vienlaikus viņš norādīja, ka Eirovīzijā vienmēr ir bijis arī politiskais elements un arī žūrija pie tā, iespējams, pieturējās. «Amerikānim, austrālietim, vai cilvēkam, kurš nav no šī kontinenta, viņam tas nav saprotams. Viņam, iespējams, pat tā dziesma negāja pie sirds. Vai viņi nevarēja to tā īsti nolasīt,» teica Busulis.

Runājot par to, kādam vajadzētu būt Latvijas priekšnesumam 2017.gada Eirovīzijā Ukrainā, Busulis uzsvēra, ka tam ir jābūt tādam, lai mūziķis pats saprastu par ko dzied, nevis «ietu kaut ko rādīt, pa lieko ņemties».

«Nevis kosmonautus, vai cilvēkus ar puļķi sūtīt uz skatuves, kā bijis atsevišķos numuros. Lai nav tādu lietu, kas ir nepamatotas - uz skatuves kaut kas notiek, bet neviens nesaprot kādēļ tas ir vajadzīgs. Patiesībā tas viss bojā to priekšnesumu, nevis to papildina. Es nebrauktu ar kaut kādu štruntu. Justam viss bija pa vienkāršo, tā kā arī mūsu pusē piedienas. Bez pontiem,» skaidroja Busulis.

Jau vēstījām, ka Latvijas pārstāvis Justs Sirmais ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu «Heartbeat» («Sirds puksti») starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 15.vietā, bet Stokholmā sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Džamala no Ukrainas.

Plašu rezonansi izraisījusī Ukrainas pārstāve Eirovīzijā - Krimas tatāru dziedātāja Džamala - izpildīja dziesmu «1944», kas veltīta Krimas tatāru deportācijai, ko 1944.gadā īstenoja Staļins. Dziesmas tekstā nav pieminēta Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupācija un aneksija, ko pirms diviem gadiem veica Krievija, tomēr Džamalas izraudzīšana par Ukrainas pārstāvi Eirovīzijai veicina uzmanības pievēršanu šai aneksijai un Krievijas varas iestāžu veiktajai Krimas tatāru apspiešanai.

Vistālāk atbraukusī Eirovīzijas dalībniece Dami Ima no Austrālijas ieņēma 2.vietu. Dienvidkorejiešu izcelsmes māksliniece izpildīja dziesmu «Sound Of Silence» («Klusuma skaņa»). Krievijas pārstāvis Sergejs Lazarevs ar dziesmu «You Are the Only One» («Tu esi tā vienīgā»), kuram bukmeikeri pirms konkursa prognozēja pārliecinošu uzvaru, ierindojās 3.vietā.

Savukārt 4.vietu ieņēma Bulgārijas pārstāve Poli Genova, kas izpildīja dziesmu «If Love Was A Crime» («Ja mīlestība būtu noziegums»). Konkursa rīkotāju Zviedriju Eirovīzijā pārstāvēja 17 gadus vecais Franss ar dziesmu «If I Were Sorry» («Ja man būtu žēl») un ierindojās 5.vietā.

Lietuvas pārstāvis Donijs Montells ar dziesmu «I've Been Waiting for This Night» («Esmu gaidījis šo vakaru») ieņēma 9.vietu. Viņš ieguva 200 punktus. Igaunijas pārstāvis Jiri Potsmanns ar dziesmu «Play» («Spēlē») pirmajā pusfinālā otrdien neiekļuva finālā.

Justa izpildītajai dziesmai pārējās Eirovīzijas dalībvalstis kopumā piešķīra 132.punktus.

Valstu rezultātu veidoja 50% žūrijas un 50% skatītāju balsojums. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad tika nosaukts valstu kopējais vērtējums par dziesmām, šogad vispirms tika nosaukts žūrijas vērtējums, bet tad - skatītāju balsojuma rezultāti, kas bija saskaitīti kopā visām valstīm.

Pērn Latvija starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, pateicoties dziedātājas Aminatas Savadogo sniegumam, ieņēma sesto vietu. Igaunija pērn ierindojās 7.vietā, bet Lietuva - 18.vietā.

Eirovīzijas rīkotāja ir Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu