Prezidents savu 70.dzimšanas dienu svinēs plašā radinieku lokā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Andris Bērziņš savu 70.dzimšanas dienu pavadīs plašā radinieku pulkā, tā pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) žurnālistiem sacīja prezidents.

Bērziņš sacīja, ka viņš uz svinībām ir uzaicinājis plašu radinieku loku, un smejoties piebilda, ka ar radiniekiem nevar satikties tikai kapu svētkos.

Kā informēja Prezidenta preses dienestā, Bērziņš pateicas visiem, kas tieši vai netieši ir sūtījuši savus sveicienus dzimšanas dienā.

"Ikkatrs laba vēlējums ir pozitīvas enerģijas avots, iepriecinājums un atbalsts, kas dod spēku turpmākajam darbam un dzīvei,» pateicoties uzsvēris prezidents.

Jau ziņots, ka Bērziņš šodien svin 70 gadu jubileju.

Bērziņš dzimis 1944.gada 10.decembrī Nītaurē, kur sācis arī skolas gaitas. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1971.gadā viņš pabeidzis Rīgas Politehnisko institūtu kā radioinženieris, bet 1988.gadā absolvējis Latvijas Valsts universitātes Ekonomikas fakultāti.

Savas karjeras laikā Bērziņš bijis Valmieras rajona Tautas deputātu padomes un Izpildkomitejas priekšsēdētājs, 1990.gadā ievēlēts par Augstākās padomes deputātu kā Latvijas Tautas frontes loceklis no Valmieras vēlēšanu apgabala, darbojies Augstākās padomes Ekonomikas komisijā.

1993.gadā viņš kļuva par Latvijas Bankas nodaļu privatizācijas priekšsēdētāju un tajā pašā gadā arī par AS «Latvijas Universālā banka» («Unibanka») prezidentu. Šo amatu viņš atstāja 2003.gadā pēc paša vēlēšanās.

Bērziņš 2004.gadā bija «Skandinaviska Enskilda Banken» un «SEB Unibankas» prezidentu padomnieks, 2006.gadā ievēlēts par Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidentu un AS «Latvenergo» padomes priekšsēdētāju, bet 2007.gadā atbrīvots no «SEB Unilīzinga» padomes priekšsēdētāja amata.

2005.gadā Bērziņš neveiksmīgi kandidēja Rīgas domes vēlēšanās no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta. ZZS valde viņu bija izvirzījusi par savu kandidātu Rīgas mēra amatam.

2007.gadā viņš atkārtoti ievēlēts par LTRK prezidentu, bet 2008.gadā atkārtoti ievēlēts par AS «Latvenergo» padomes priekšsēdētāju.

2010.gadā viņš tika ievēlēts 10.Saeimā no ZZS saraksta.

Par Latvijas prezidentu Bērziņš ievēlēts 2011.gada jūnijā.

Par Bērziņa ievēlēšanu prezidenta amatā aizklātās vēlēšanās nobalsoja 53 deputāti, pret - 44. Par otru augstā amata kandidātu - Valsts eksprezidentu Valdi Zatleru - nobalsoja 41 tautas kalps, bet pret - 56 deputāti.

Bērziņš ir ceturtais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un astotais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu