MTV pret AIDS

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1.decembris MTV ēterā ir īpaša diena. Skumja, atbildīga un satraucoša, jo MTV aicina savus skatītājus BŪT DZĪVIEM!

BŪT DZĪVAM: 48fests 1.decembrī 20:00. Tā ir jaunākā MTV dokumentālā filma, kas veidota globālās HIV un AIDS kampaņas „BŪT DZĪVAM” ietvaros. Nellijas Furtado vadībā, piedaloties Džastinam Timberleikam, Ališai Kīzai, Ričardam Gīram, Miai, un Fefem Dobsonam, BŪT DZĪVAM:48fests seko 48 jauniešiem viņu pirmās filmas tapšanas procesā MTV organizētajā BŪT DZĪVAM:48fests filmu konkursā, kas pirmo reizi notika 2006.augustā Toronto Starptautiskās AIDS konferences ietvaros. Konkursā piedalījās 48 jaunieši no 27 pasaules valstīm Āfrikā, Āzijā, Ziemeļamerikā, Eiropā un Dienvidamerikā. Jauniešiem 48 stundu laikā vajadzēja izveidot trīs minūtes garu filmu par tēmu, kas saistīta ar HIV un AIDS , 48 stundu laikā jaunajiem dokumentālā kino režisoriem vajadzēja uzrakstīt gan filmas scenāriju, gan nofilmēt un samontēt filmu. MTV kameras sekoja jaunajiem režisoriem un viņu skolotājiem no pirmās līdz pat pēdējai minūtei, kas tika veltīta filmas veidošanai. Kopumā jaunie režisori radīja astoņas īsfilmas par HIV un AIDS saistītām tēmām, taču par uzvarētāju slavenību žūrija izvēlējās tikai vienu.

BŪT DZĪVAM: Tranzīts 1.decembrī 21:00. Tranzīts ir pirmā filma, kas radīta kampaņas BŪT DZĪVAM ietvaros, un pirmo reizi tka demonstrēta Pasaules AIDS dienā. Divu stundu garā filma, kuras darbība risinās Pēterburgā, Mehiko, Nairobi un Losandželosā, ataino četru galveno varoņu ceļojumus, kā arī emocionālos un seksuālos piedzīvojumus to laikā. Tatjana sapņo par aizbraukšanu no Pēterburgas, viņai šķiet, ka ir atradusi vīrieti, kas viņai palīdzēs īstenot šo savā ziņā bēgšanu. Mehiko Čempions, vienmēr atrazdamies sava izskatīgā un pašpārliecinātā drauga Blanko ēnā, mēģina atrast sev draudzeni. Losandželosā Aša atklāj, ka viņas sapņu vīrietis Vips viņu ir krāpis. Kenijā Metjū rod iedvesmu un motivāciju Nairobi hip-hop kultūrā. Atmosfēra ir sakaitēta, un filmas varoņi, reaģējot uz apkārt notiekošo, rada Tranzītu.

BŪT DZĪVAM: Šī nav reklāma 1.decembrī 23:00. Šīs ir labākās video reklāmas par un ap AIDS problēmām, kādas tapušas pēdējo divu gadu desmitu laikā. BŪT DZĪVAM: Šī nav reklāma raidījumā dažādu ar AIDS tēmām saistītu reklāmu apspriešanā piedalās gan slavenības, gan vienkārši jaunieši. BŪT DZĪVAM: Šī nav reklāma aplūko reklāmas, kuru galvenie ziņojumi ir gan par drošu seksu, gan par dzīvi bez seksa vispār. Tās ir reklāmas, kurās izmantots gan humors, gan iebaidīšanas taktika – un viss tikai viena mērķa vārdā: likt jauniešiem aizdomāties par to, kas ir HIV, AIDS, kā tas izplatās un kā no tā izsargāties. Arī MTV aptaujātās slavenības – Misija Eliota, The Hives, Šons Pols un Good Charlote - šā raidījuma ietvaros deva savu vērtējumu par prezervatīvu reklāmu un reklāmu, kas aicina atturēties no seksa vispār, ietekmi un iespējamo efektivitāti AIDS izplatības apturēšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu