Pirmo reizi tiks svinēti Kalnciema pagasta svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ar svētku gājienu, tirgošanos, jautrām stafetēm, koncertiem un balli no 20.maija līdz 22.maijam pirmo reizi Kalnciemā tiks svinēti Kalnciema pagasta svētki.

20.maijs būs vēstures diena, kad cilvēki aicināti ar vēstures autobusu izbraukāt pa Kalnciema vēsturiskajām vietām, proti, gida pavadībā uzzināt, kā un kur veidojies pagasts, kur ir bijušas tā pirmās robežas, kur slējušies lielie ķieģeļu cepļi, kā arī to, kur bijuši pirmskara nozīmīgie objekti, par ko tagad liecina vien iedobes zemē. Vēstures dienā tiks piedāvāti divi izbraukumi - plkst. 12 un 15. Braucienam jāpiesakās līdz 13. maijam Kalnciema bibliotēkā vai pa telefonu 63069681.

Savukārt 21. maijā no plkst. 11 notiks dažādas aktivitātes un radošās darbnīcas gan lieliem, gan maziem. Laukumā pie tirdzniecības centra «Aibe» svētku viesus gaidīs Jelgavas novada uzņēmēju un mājražotāju gadatirgus. Pēcpusdienā būs vērojami Zemessardzes 52. kājnieku bataljona tehnikas, ieroču un militārā motokluba «Patrioti» paraugdemonstrējumi laukumā pie kultūras nama. Viens no vienojošajiem svētku elementiem būs gājiens «Mosties un nāc kopā ar mums». Svētku gājiena dalībnieki pulcēsies plkst. 17 pie katoļu baznīcas un dosies cauri pagasta centram līdz pašvaldības ēkai. Gājienā piedalīsies gan pagasta pārvalde, gan iestāžu un uzņēmumu kolektīvi, gan mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, kā arī Kalnciema pagasta iedzīvotāji. Plkst. 18 visi aicināti uz svētku koncertu «Uz vasaras sliekšņa», bet vēlāk notiks balle.

Bet 22. maijs Kalnciemā būs sporta diena, kad jau no plkst. 12 visi sportotgribētāji aicināti ierasties pagasta stadionā pie sporta bāzes, kur varēs pievienoties volejbola, florbola un futbola komandām, būs arī iespēja piedalīties individuālās sacensībās. Plānota arī skriešana, virves vilkšana, dažādas stafetes, darbosies arī piepūšamās atrakcijas bērniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu