"The Shin" atgriežas Latvijā ar īpašu koncertprogrammu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmssvētku gaisotnē Pasaules mūzikas festivāls "Porta" piedāvā koncertus ar gruzīnu grupas "The Shin" un džeza dziedātājas Maijas Baratašvili koncertprogrammu "Georgia on Your Mind" - 6.decembrī un papildkoncertu 7. decembrī plkst. 20 "Artelī", informē koncerta rīkotāji.

Gruzīnu trio "The Shin" Latvijas publikas mīlestību iemantoja, sniedzot koncertus Pasaules mūzikas festivālā PORTA. "The Shin" izveidojās laba sadarbība ar latviešu folkmūziķiem no Pūces etnogrāfiskā orķestra, kas īstenojās latviešu-gruzīnu kopprojektā "Es arī", kas tika parādīts koncertos Latvijā, Gruzijā un Vācijā, kā arī 2009. gadā ieguva Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu.

"The Shin", trīs mūziķi, Zaza Miminošvili (ģitāra), Mamuka Gagnidze (sitaminstrumenti) un Zurabs Gaganidze (kontrabass), ir Eiropā un savās mājās Gruzijā atzīti profesionāli mākslinieki. Pēdējos gados grupas koncertos piedalās arī dejotājs Aleksandrs Čumburidze.

"The Shin" decembrī uz Latviju vedīs jaunu, īpašu programmu, kurā būs dzirdama arī dziedātāja Maija Baratašvili. Maija ir starptautiski atzīta džeza dziedātāja, ko apliecina 2007. gadā iegūtā Montekarlo starptautiskā džeza godalga. Par viņas sulīgo, ārkārtīgi krāšņo balsi mūzikas apskatnieki raksta: "Kad Maija izpleš diafragmu, pasaule nodreb!"

Programmā "Georgia on Your Mind" Maija Baratašvili un "The Shin" piedāvās aizraujošu ceļojumu amerikāņu džeza, Vidusjūras un Indijas ritmu un gruzīnu polifonijas pasaulē.

Biļetes – "Biļešu paradīzes" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu