Lerijs Kings atvadās no sava šova "Larry King Live" (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc 25 gadus ilga darba amerikāņu telekanāla CNN ilggadējā raidījuma "Larry King Live" vadītājs Lerijs Kings (Larry King) ceturtdien, 16. decembrī, pamet savu šovu.

77 gadus vecais žurnālists savu raidījumu vadījis kopš 1985.gada, un šajā laikā viņam bijis vairāk nekā 40 000 interviju ar dažādiem politiķiem, izklaides industrijas un sporta zvaigznēm.

Par Kinga pēcteci šova vadītāja amatā kļūs bijušais britu žurnālists Pīrss Morgans (Piers Morgan).

Sev raksturīgā veidā apvienojot augsto politiku ar šovbiznesa jaunumiem un tenkām, Kinga pēdējos raidījumos šonedēļ piedalījušās tādas slavenības kā dziedātāja Bārbra Streizande un bijušais Lielbritānijas premjers Tonijs Blērs.

Ginesa rekordists

Piedzimis Bruklinā kā Lerijs Zeigers, septiņus gadus vadījis valsts radio, Kings savas karjeras laikā kļuvis par vienu no pazīstamākajām ASV televīzijas personībām, CNN ikonu.

Gadu gaitā viņa šovā viesojušies arī visi ASV prezidenti kopš Džeralda Forda laikiem, "Playboy" īpašnieks Hjū Hefners ar savām pavadonēm, pasaulslavenais bokseris Maiks Taisons un palestīniešu līderis Jasirs Arafats.

Kamēr daļa kritiķu viņa intervēšanas stilu raksturo kā pārāk iecietīgu, citi norāda, ka tā Kingam izdevies panākt, lai visi ierastos uz viņa šovu. Tā gūstot uzvaras un palīdzot nostiprināt CNN tā agrīnajā periodā.

"Emmy" balvas ieguvējs nesen iekļuvis arī Ginesa rekordu grāmatā par visilgāk raidīto šovu, kuram bijis viens un tas pats vadītājs un tas demonstrēts vienā un tajā pašā ētera laikā.

Svinot Kinga 40. jubileju medijos, 1997.gadā viņam tika piešķirta zvaigzne Holivudas Slavas alejā.

Gandrīz tikpat leģendāra kā viņa karjera bijusi arī Kinga privātā dzīve

Aprīlī raidījuma vadītājs iesniedza šķiršanās prasību, vēloties pamest savu septīto sievu Šonu Sautviku. Savu lēmumu pārtraukt 13 gadus ilgušo laulību viņš pamatoja ar nesamierināmām domstarpībām.

Lai arī Sautvika ir Kinga septītā sieva, šī bija viņa astotā šķiršanās prasība. Lerijs Kings ir bijis divreiz precējies un šķīries ar Alenu Akinsu.

Kinga paziņojums par aiziešanu no šova licis novērtēt viņa darbu un klātbūtni televīzijā.

"Mums trūks Lerija ķiķināšanas. Mums trūks Lerija muļķīgo bikšturu," atzīmējusi laikraksta "The Washington Post" komentētāja Lisa Moresa.

"Mums pietrūks tā, ka reizēm viņam nebija ne jausmas, ko īsti viņš intervē. Nekad vairs nebūs neviena tāda kā Lerijs," viņa piebilda.

Kinga pēdējais vadītais "Larry King Live" raidījums tiks pārraidīts no CNN Losandželosas biroja Sanseta bulvārī ceturtdien plkst.18 (piektdien plkst.4 pēc Latvijas laika), un CNN sola, ka viņam tas būs pārsteigumu pilns.

Kings arī turpmāk vadīs speciālizlaidumus CNN, kā arī turpinās labdarības projektus, kuros piedalījies jau gadiem ilgi.

Morgans, kas plašāk pazīstams kā talantu šova "America's Got Talent" tiesnesis, paudis apbrīnu Kinga darbam, bet solījis ienest savu, teatrālāku intervēšanas stilu sarunu šovā.

"Esmu skatījies šovu "Larry King Live" visus 25 gadus un sapņojis, ka kādu dienu es varēšu ielīst bikšturos, ko nēsā dižākais televīzijas intervētājs," sacījis Morgans.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu