Kungas filma "Gaismas zīmes" uzvar konkursā Viļņā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Lietuvā, Viļņā rīkotajā īsfilmu konkursā "New Baltic Cinema", kas notiek Eiropas Filmu foruma "Scanorama" ietvaros no 10. līdz 27. novembrim, panākumus guvusi režisores Ilzes Kungas 2010. gada īsfilma "Gaismas zīmes".

Šajā konkursā piedalījās 13 filmas, un tās pārstāvēja režisori no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Studijas "Screen Vision" filma, kurā galvenās lomas spēlē Latvijā populārie aktieri Sandra Zvīgule un Egons Dombrovskis, ir stāsts par cilvēku satikšanos, kur galvenais varonis ir Ingus - vīrietis ap 40 gadiem, kurš pilnībā apmierināts ar savu vientuļnieka statusu, līdz kādu dienu kaimiņos ievācas komunikablā Žanete un vecā lietu kārtība ir izjaukta.

Savā atzinumā žūrija norādījusi, ka, vērojot filmā attēloto Ilzes Kungas skatījumu uz dzīvi, viņi jau tagad ar nepacietību gaida jaunas režisores filmas.

Balvā režisore iegūs praktisku atbalstu - filmu servisa kompānijas "Cinevera" pakalpojumus 10 000 Lietuvas litu apmērā nākamo filmu ražošanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu