Doktors Hauss vislabāk apmaksātā TV seriālu zvaigzne?

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Galvenās lomas atveidotājs seriālā "House" ("Doktors Hauss") Hjū Lorijs nonācis vislabāk apmaksāto televīzijas aktieru vidū, noslēdzot jaunu līgumu ar telekompāniju "Fox" par piedalīšanos seriālā.

Pateicoties ar seriāla producentu kompāniju "Universal Media Studios" noslēgtajam jaunajam līgumam, gaidāms, ka britu aktiera alga pieaugs līdz aptuveni 400 000 ASV dolāru (200 800 latu) par vienu sēriju jeb vairāk nekā deviņiem miljoniem ASV dolāru gadā.

Četrdesmit deviņus gadus vecais Lorijs, kura alga 2004.gadā, sākot filmēties seriālā, bija salīdzinoši pieticīga - daži desmiti tūkstošu ASV dolāru, savu pirmo ievērojamo algas pielikumu saņēma 2006.gadā, kad viņa honorārs par vienu sēriju sniedzās no 250 000 ASV dolāru (125 500 latu) līdz 300 000 ASV dolāru (150 600 latu).

Vislabāk apmaksāto dramatisko seriālu aktieru sarakstā pirmo vietu tagad ieņem no seriāla "CSI: Crime Scene Investigation" ("CSI") aizejošais galvenās lomas atveidotājs Viljams Petersens, kurš saņem 600 000 ASV dolāru (301 200 latu) par sēriju, un seriāla "24" ("24 stundas") galvenās lomas atveidotājs Kīfers Sazerlends, kurš saņem tuvu pie 500 000 ASV dolāru (251 000 latu) par vienu sēriju.

Gluži kā Sazerlenda atveidotais Džeks Bauers kļuvis par sinonīmu seriālam "24", tā arī vienmēr īgni burkšķošais medicīnas ģēnijs doktors Gregorijs Hauss kļuvis par seriāla "House" dvēseli. Šī loma Lorijam jau atnesusi divus "Zelta globusus" un trīs "Emmy" nominācijas.

Lorijs arī saņems savu daļu kā viens no producentiem seriālam, kura piekto sezonu sāks izrādīt otrdien. Vienošanās arī pagarina uz vēl vienu gadu Lorija iepriekšējo līgumu par piedalīšanos seriālā. Tas nozīmē, ka viņš tajā varētu palikt vismaz līdz 2011.-2012. gada sezonas beigām.

Pagājušajā sezonā, kas beidzās pavasarī, "House" pulcēja vidēji 16,7 miljonus skatītāju. Tas ir otrs labākais rādītājs televīzijas seriāliem pēc telekompānijas ABC seriāla "Desperate Housewives" ("Bīstamās mājsaimnieces").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu