Rīgas Motormuzeja apmeklētājiem pieejama jaunā zāle (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajās brīvdienās Rīgas Motormuzeja apmeklētājiem būs pieejama arī jaunā pirmā stāva zāle, kur izvietoti senie kravas auto, specializētie un militārie spēkrati, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Līdz ar zāles atklāšanu tieši pirms brīvdienām no muzeja zelta krājumiem interesantu apskatei nodoti pēdējos gados lieliski restaurētie ugunsdzēsēju automobiļi "Magirus - M 45L" ar ugunsdzēsēju trepēm "K-30" (1935.gads) un "Henschel typ 33D1" (1941.gads). Apmeklētāji pastāvīgā ekspozīcijā var apskatīt arī eleganto 1919.gada kravas automobili "Renault FU" ar 20.gadsimta sākumam netipiski lielo septiņu tonnu kravnesību, čuguna riteņiem un pilngumijas riepām, skaidro CSDD.

Atsevišķa ekspozīcijas daļa veltīta Latvijā savulaik tik populārās RAF rūpnīcas vēsturei.

Zālē apskatāms gan mikroautobuss, kurš 1980.gadā pavadīja Maskavas olimpiskās uguns skrējienu, gan 1961.gadā ražotais "RAF-976" ar koka karkasa virsbūvi.

Tikmēr kara tehnikas cienītāji var iepazīt spēkratus, kurus 2. pasaules kara laikā izmantoja gan vācu, gan sabiedroto armijas. To vidū ir vairāki apvidus automobiļi, motocikli, 1943.gadā ražotā vācu amfībija "VW Typ 166", kā arī mazākais kāpurķēžu vilcējtransports vācu armijā - "NSU HK 101". Muzejā izstādīti arī vairāki līdz šim muzejā neredzēti padomju pēckara kravas automobiļi.

Jaunā izstāžu zāle ir izveidota Rīgas Motormuzeja ēkas daļā, kur agrāk darbojās autoserviss, tādēļ telpā ir saglabāta auto darbnīcas gaisotne - apskates bedre, ventilācijas caurules, darbnīca un lielie iebraucamie vārti.

CSDD piedāvā iespēju decembrī dāvanā saņemt Rīgas Motormuzeja apmeklējumu - akcijas laikā autovadītājiem ir jāpiesakās CSDD "e-pakalpojumiem". Kā atbildi viņi līdz 1.janvārim saņems bezmaksas ieejas karti Rīgas Motormuzejā. Dāvana elektroniski tiks nosūtīta arī visiem jau esošajiem "e-pakalpojumu" lietotājiem.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu