JRT top Vaivara "Čulimska. Pašu cilvēki"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jaunajā Rīgas teātrī top Aleksandra Vampilova lugas "Čulimska. Pašu cilvēki" iestudējums, pirmizrāde paredzēta jau šonedēļ, 2. decembrī, informē JRT Reklāmas daļas vadītāja Dagnija Grīnfelde. Izrādi iestudē režisors Regnārs Vaivars, scenogrāfs Aigars Ozoliņš un horeogrāfe un kostīmu māksliniece Anta Priedīte.

Lomas atveidos Jana Čivžele, Ģirts Krūmiņš, Ivars Krasts, Guna Zariņa, Kaspars Znotiņš, Iveta Pole vai Sandra Zvīgule, Gatis Gāga, Edgars Samītis un Imants Vekmanis.

Lugas "Čulimska. Pašu cilvēki" žanrs ir smeldzīga taigas idille bez mīlestības. Jūtas un attiecības ir tikpat noplukušas, apbružājušās un bezcerīgas kā ciems, kurā kādā vasaras rītā norisinās darbība. Taču pietiek vienam no viņiem vēlēties "vairāk mīlestības", lai visa sistēma sabruktu un sāktos izrāde par mīlestību un deviņiem cilvēkiem, kas par to cīnās. Cīnās tā, ka katrs no viņiem kļūst par galveno varoni.

Diena, kad cerības brūk, ir izrādes sākuma punkts. Tālāk tikai skaistais.

Režisors Regnārs Vaivars norāda, ka ļoti gribētos izrādi veidot tā, lai nekas nav jāpaskaidro, lai aktieri spēlē tā, ka katrs skatītājs var saprast pats savu stāstu. Lai izrādē nedominētu režisora norādes, mūzikas kulminācijas, gaismu specefekti, filozofiski vispārinājumi un nostalģisks retro par laiku, kurā risinās notikumi.

"Vēlos izrādē saprotami atspoguļot tādas "vienkāršas lietas" kā nāve, dzīve, mīlestība, sāpes savienojumā ar neparastu faktūru," uzsvēra režisors.

"Čulimska. Pašu cilvēki"
"Čulimska. Pašu cilvēki" Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu