Keyshia Cole "Just Like You" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ališa Kīza un Mērija Dž. Blaidža var droši doties pensijā, piedodiet, visi šo mākslinieču cienītāji ... skaistākā, spēcīgākā, dvēseliskākā balss R&B mūzikā šogad (patiesībā pēdējos divus gadus) pieder lieliskajai Kīšai Koulai (Keyshia Cole).

Keyshia Cole "Just Like You" (Geffen Records) 9/12

Nekad neesmu īsti jūsmojis par Mēriju Dž Blaidžu, kaut, protams, viņas devums R&B mūzikā 90. gados ir milzīgs, nekad arī īsti neesmu uztvēris Ališas Kīzas fenomenu, kaut "You Don''t Know My Name" tomēr man šķiet izcils 21. gadsimta R&B paraugs (lielā mērā Kanjes Vesta nopelns), taču 25 gadus vecās Kīšas Koulas personā esmu beidzot atradis savu mīļāko balsi šajā mūzikas žanrā.

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=781813&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}

Paldies Dievam, Amerikā tomēr ir dzirdīgas ausis, un Kīšas jaunais albums pirmajā nedēļā Amerikas albumu topā ar 281 000 pārdotām kopijām debitēja augstajā 2. vietā. Citādi, klausoties nu jau n-to nedēļu pirmajā vietā esošo Soulja Boy idiotisko "Crank That", man tiešām sāka likties, ka Amerikā reālajā dzīvē sāk īstenoties filmas "Idiocracy" drūmais scenārijs.

Jau pirms diviem gadiem, apskatot dziedātājas debijas plati , īsumā aprakstīju viņas radošo biogrāfiju, šoreiz pieminēšu tikai to, kas notika pēc tam.

Pēc vairāku singlu izdošanas albums rezultātā pārdots 1,4 miljonos eksemplāru. Albuma reklāmas veicināšanas nolūkos Kīša piekrita filmēties realitātes TV šovā par savu dzīvi "Keyshia Cole: The Way It Is", tika izrādītas sešas sērijas. Šogad Koula pagarinājusi līgumu ar BET (Black Entertainment Television) par sava realitātes šova turpinājumu. Pagājušogad Kīša kopā ar Jamaikā dzimušo Šonu Polu (Sean Paul) izdeva "Give It Up to Me" - dziesmu no filmas "Step Up". Ar hitu "Last Night" dzirdama P. Didija platē "Press Play", ar "Best Friend" dzirdama R. Kelija albumā "Double Up" u.c.

Jaunais singls "Let It Go", kas šobrīd iekļuvis Amerikas top10 pirktāko singlu sarakstā, tapis sadarbībā ar slaveno Misiju Elioti (Missy Elliott) un reperi Lil Kimu (Lil'' Kim). Kā vienmēr, man kā mūzikas apskatniekam ir ļoti interesanti pētīt dziesmā izmantotos samplus. Šoreiz "Let It Go" pamatā divi jau piemirsti skaņdarbi - Džeimsa Emtumeija (James Mtume) 70. gados izveidotās fanka/soula grupas Mtume 1983. gada hits "Juicy Fruit" un 80. gadu R&B dueta Yarbrough and Peoples slavenākais hits "Don''t Stop The Music" (audio piemēri). Nav brīnums, ka singls un līdz ar to viss albums iesākas ar Kīšas a cappella dziedājumu, tādējādi dziesmas producente Misija Eliota izceļ dziedātājas skanīgo, spēcīgo balsi.

Albums kopumā atšķirībā no debijas plates ir daudzveidīgāks, tajā iesaistīti vairāki prominenti melnās mūzikas producenti ("The Runners", Scott Storch, Rodney "Darkchild" Jerkins u.c.), atstājot katrs sava rokraksta pēdas, tādēļ plate varbūt tomēr nav gluži kā viens vesels.

"The Runners" producentu komandas radītais "Didn''t I Tell You", piedaloties reperim Too $hort, manuprāt, ir zināma nodeva jaunākajām hiphopa un R&B tendencēm, taču sekojošā balāde "Fallin'' Out" atgriež klausītāju debijas plates burvībā. "Give Me More" ir vēl viens lielisks soulmūzikas un hiphopa sakausējums, kam seko vēl viena mīlas balāde "I Remember". Pavisam svaigajā singlā "Shoulda Let You Go" Kīša sadarbojas ar jauno sieviešu repa zvaigznīti Amina.

"Losing You" iesākas ar dziedātājas Natalijas Koulas (Natalie Cole) 1979. gada albuma "I Love You So" dziesmas "Sorry" samplu. Varbūt lieks ir jau P. Didija albumā dzirdētais "Last Night", taču plates daudzveidībai tas pārāk netraucē. Varbūt ne tik dvēselisks kā debijas ieraksts, taču kopumā labs un pietiekoši inteliģents komerciālā R&B paraugs.

Video: Keyshia Cole ft. Missy Eliot, Lil''Kim "Let It Go (Live)"

Izdošanas datums - 25.09.2006.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu