Koncerta apskats: Placebo Rīgā (115)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

17.novembrī hallē «Arēna Rīga» jau trešo reizi (pirmā uzstāšanās 2001. gadā, otrā 2007.) Rīgā viesojās multinacionālais roka kolektīvs Placebo.

Koncerta apskats: Placebo (Rīga, «Arēna Rīga» 17.11.2009.)

Izpildījums: 10/12

Baudījums: 9/12

Skaņa: 9/12

Saturs: 7/12

Šoreiz bez gariem ievadiem. Savu «sāpi» par Placebo radošo ceļu, attīstību un iepazīšanos ar grupu jau izklāstīju pirms diviem gadiem . Toreiz Placebo likās saguruši, garlaikoti un bez iedvesmas ...

Tādēļ uz šā vakara albuma vai pie vainas kas cits, taču šovakar Placebo man likās daudz, daudz pārliecinošāki.

Braiens Molko
Braiens Molko Foto: TVNET

Atjauninātais grupas sastāvs (ar jauno bundzinieku Stīvu Forestu) un pavadošie mūziķi uz Rīgu bija atveduši pārdomātu, profesionālu roka šovu, kurš, mainoties vienai dziesmai pēc citas, darbojās kā lieliski ieeļots mehānisms. Žēl vienīgi, ka skatītāju nebija pārāk daudz ... likās uz pusi mazāk kā Mensona koncertā.

Kalsnais basģitārists Stefans Olsdāls pamīšus mainīja basu un elektrisko ģitāru, vienā dziesmā pat piesēžoties pie taustiņiem, Molko tradicionāli teju pēc katras dziesmas nomainīja savu ģitāru (katrai ģitārai bieži savs stīgu skaņojums), jaunais bundzinieks dūšīgi klapēja pa bungām, vienā brīdī iemetot publikā savu saplēsto balto krekliņu (kā lai nepadižojas ar saviem krāsainajiem tetovējumiem?) un arī pārējie pavadošie mūziķi bieži mainīja savus instrumentus un strādāja (šķiet, «strādāja» ir precīzs apzīmējums) godam.

Uz Rīgu Placebo komanda bija atvedusi arī lieliskas gaismas un video, kuri tika projicēti uz veseliem pieciem ekrāniem - diviem gar skatuves malām, vienu aiz skatuves un diviem - virs skatuves. Pamīšus tika rādīti dzīvie koncerta kadri un dažādi iepriekš sagatavoti video. Starp citu, pēc iesildošās austrāļu grupas, pauzē uz ekrāniem tika rādītas īpašas īsfilmas ... tas bija jauks žests no grupas puses, lai neliktu klātesošajiem garlaikoties.

Stefans Olsdāls
Stefans Olsdāls Foto: TVNET

Kopējā skaņa bija dzidra un katrs instruments bija labi saklausāms, varbūt vienīgi pārāk dziļi tika paslēpti taustiņi (dažās dziesmas taustiņu solo esamību varēja tikai nojaust) un pārāk skaļi pa priekšu «vālēja» bungas. Savukārt Placebo ģitāras vienmēr skanējušas lieliski ...

Protams, koncerta programmas saturu galvenokārt veidoja tieši jaunā albuma dziesmas. Koncerts iesākās ar trijām - «For What It»s Worth», «Ashtray Heart» un albuma tituldziesmu «Battle for the Sun«. Tika spēlēti arī vecāki hiti - «Every You Every Me» (no «Without You I«m Nothing»), «Meds» (no ) u.c. Šķiet, no Placebo debijas plates (kas, manuprāt, vislabākā) neizskanēja neviens skaņdarbs.

Pēc atkārtotas atgriešanās puiši nospēlēja vēl trīs dziesmas «Bright Lights», «Special K» un «The Bitter End» un pavisam pašā noslēgumā - «Taste In Men».

Kopumā muzikāli diezgan vienmuļš, taču tehniski un vizuāli baudāms koncerts. Ir sajūta, ka Molko pamazām atgriežas savā labākajā formā ...

Laimīgu ceļu, Placebo, cauri naksnīgajiem Lietuvas un Polijas ceļiem līdz Varšavai! Varbūt tiksimies vēl kādu reizi ...

Lielbritānijas grupas «Placebo» koncertu «Arēnā Rīga» vakar apmeklējuši aptuveni 3000-3500 skatītāju, informēja koncertu rīkotāju pārstāvji Latvijā «Pilsētas cilvēki». Precīzu apmeklētāju skaitu koncerta rīkotāji sola paziņot rīt.

Komentāri (115)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu