"Staro Rīga" gaismas un skaņas uzvedums "Laika grieži"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Laikā no 14. līdz 18.novembrim, gaismas festivāla "Staro Rīga" ietvaros, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks gaismas un skaņas uzvedums "Laika grieži".

Uzveduma laikā ar gaismas efektu palīdzību muzeja Kurzemes sēta pārtaps par vietu, kurā tiks izstāstīts viena cilvēka dzīves gājums lūkojot to caur dabas skatu punktu. Tāpat kā dabā viss mostas un sākas pavasarī, turpinot ziedēšanu un plaukumu vasarā, nobriešanu rudenī un atpūtu ziemā, arī cilvēka dzīves gājums simboliski veidos gadalaiku ciklu - piedzimšana, pirmās pirtīžas, bērnība, jaunība, kāzas, jaunas ģimenes veidošanās, brieduma gadi, dzīvesziņas nodošana jaunajai paaudzei, aiziešana viņsaulē. Cilvēka dzīve kā neatņemama dabas un nepārtrauktā saulgriežu cikla daļa būs skatāma katru festivāla norises dienu no plkst.18:00 līdz plkst.23:00. Ieeja Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā uz gaismas un skaņas uzvedumu - bez maksas.

"Laiks pēc Mārtiņiem latviešu gada ritumā ir budēļos iešanas, priecāšanās, atpūtas un pasaku stāstīšanas laiks. Nav tādu pasaku, kas būtu interesantākas par cilvēka dzīves stāstu, kur līdzās gluži ikdienišķiem notikumiem, sastopamies ar brīnumiem, pārsteigumiem, veiksmēm un neveiksmēm. Atnāciet un jūs ieraudzīsiet un sadzirdēsiet cilvēka mūža krāsaino gājumu un noteikti atradīsiet brīnumus arī savā dzīvē!", aicina Brīvdabas muzeja direktore Ilze Millersone.

Gaismas un skaņas uzvedums "Laika grieži" būs pirmais šāda tipa uzvedums Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Uzveduma scenārija autore Ieva Rampāne, trokšņu un skaņu partitūras veidotājs Ainārs Micītis, gaismas partitūras režisors Armands Šķēls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu