"Bilžu" vasaras nometne šogad Cēsu rajonā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Festivāla "Bildes" rīkotā vasaras nometne šoreiz notiks Cēsu rajonā viesu namā "Nītaures dzirnavas" no šodienas līdz 15.augustam, informēja festivāla "Bildes" direktore Tija Auziņa.

Vasaras nometne tiek rīkota, lai sāktu veidot eksponātus izstādei "Bildes 2008". Šogad par izstādes objektiem izvēlēti lietussargi un kājavi.

"Šīs lietas ir pazīstamas ikvienam. Mūsuprāt, izmatojot šīs tik ierastās lietas, iespējams ļaut vaļu fantāzijai, padarot tās interesantas, individuālas un pat ekskluzīvas, vai arī, izmantojot tās, paust savu pasaules skatījumu, attieksmi pret lietām un parādībām ap mums un mūsos," norādīja Auziņa.

Festivāla vasaras nometnē piedalīsies mūziķi un mūziķu bērni, kuri savas mākslinieciskās spējas ir pierādījuši jau iepriekšējās "Bilžu" nometnēs un izstāžu veidošanā. Aicināti arī citi radošo profesiju pārstāvji, kas ir saistīti ar festivālu.

Dalību nometnē apstiprinājuši mūziķi Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševics, Sandra Bula, Inese Darkeviča, Roberts Gobziņš, Kārlis Indrišonoks, Marts Kristians Kalniņš, Ilze Kalve, Ansis Klintsons, Mirta un Evgeņijs Krupeņini, Aldans Milzarājs, Olga Rajecka, Ikars Ruņģis, Jānis Vanadziņš, Āris Ziemelis un citi.

Savu dalību nometnē apstiprinājuši arī mākslinieki Uldis Baltutis, Ināra Garklāva, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Inese un Ivars Mailīši, Zanda Milzarāja, Maija Rezenberga, Jānis Straupe, Laima Vanadziņa, fotogrāfi - Valts Kleins, Jānis Deinats, arhitekte Liene Kulakova, aktieris un režisors Varis Vētra un vēl daudzi citi radoši cilvēki.

"Bilžu" izstāde Rīgas Kongresu namā būs apskatāma no 20.novembra līdz 22.novembrim festivāla koncertu laikā.

Festivāla "Bildes" vasaras nometnes notiek kopš 1990.gada. Līdz šim tās norisinājušās dažādās Latvijas vietās - Īvandes muižā, Jumurdas muižā, Igates pilī, Bīriņu pilī, viesu namā "Mazsālijas" un citviet.

Pagājušajā gadā pirmo reiz nometne notika ārpus Latvijas - Austrijā, viesnīcu kompleksā "Simader".

Vasaras nometnē profesionāli mākslinieki sniedz mūziķiem informāciju par dažādām mākslas tehnikām un to lietošanu, kā arī palīdz veidot praktiskas iemaņas. Savstarpēji labvēlīgā gaisotne ļauj nometnes dalībniekiem gūt radošus impulsus idejām un to realizēšanai. Notiek arī tikšanās ar interesantiem cilvēkiem, sportošana, dejošana, dziedāšana un muzicēšana.

Pēdējos gados izstādes bijušas tematiskas. Izstādes dalībnieki apgleznojuši galda virsmas, šķīvjus, pudeles, kreklus, veidojuši instalācijas no datortehnikas elementiem, kā arī darinājuši brīnumainus pogu darbus un par objektu mākslinieciskās domas izpaušanai izmantojuši krēslus, spilvenus un deķus, karotes, čemodānus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu