Gvido Lingas omulīgie pilsētas lauki (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas laukos Mārupē omulīgā namiņā saimnieko Lingu ģimene – Gvido, Evija un mazais Svens, kuram drīz pievienosies arī māsiņa vai brālītis. Rīta pusē ciemos RB laipni uzņēma Gvido, cienājot ar kārtīgām brokastīm un rādot pirms diviem gadiem uzcelto māju.

Viņš pats ne tikai rosās mājas labiekārtošanas darbos, bet arī runā Latvijas Radio 2 un joprojām dzied arī grupā "Linga" – kaut arī grupai ir jau 17 gadi, tā nav zaudējusi spraigo skanējumu un joprojām spēj aizraut klausītājus.

"Jūtamies kā laukos, te ir klusi un mierīgi," saka Gvido, kurš nevarot vairs iedomāties dzīvot pilsētas stresainajā vidē. Attiecības ar blakusmāju kaimiņiem arī esot ļoti labas, sētā pat ierīkoti vārtiņi uz kaimiņu māju – lai "pa taisno" var alu iet iedzert.

Mājas novietojums ir ideāls – virtuve ir ziemeļu pusē, bet saulīte it kā apriņķo mājai apkārt, un namā nekad nav drūmi un tumši. Mārupes mājā Lingu ģimene dzīvo divus gadus. Ievākušies tad, kad viss bijis gatavs, jo, kā saka Gvido, nevarot iedomāties, kā ir dzīvot "būvbedrē".

Protams, māja, gluži kā pilsēta, pavisam gatava nav nekad, un vēl joprojām te ir daudz darāmā, tomēr Gvido ne mirkli nenožēlo lēmumu par mājas būvniecību, neraugoties arī uz dažādiem kreņķiem celtniecības laikā.

Gvido sieviņa Evija strādā Mārupes vidusskolā par bibliotekāri, Svens katru dienu dodas uz bērnudārzu, bet Gvido darbojas Latvijas Radio 2 un pasmej: "Tagad modē ir darīt visu, ko var, tā man arī ir!" Viena no sirdslietām, protams, ir grupa "Linga".

Jaunā dziesma "Spārni" jau pabijusi topu virsotnēs un piedalīsies arī radio SWH Latvijas mūzikas gada topā, turklāt tai ir tapis arī videoklips, kuru jau šonedēļ paredzēts sākt rādīt. Studijā top arī nākamā dziesma: "Tas "velk" uz albumu! Turklāt nākamgad paliekam pilngadīgi – grupai 18 gadu jubileja, tā ka būs arī koncerttūres.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu