Speisijs: «Kāršu namu» skatoties Ķīnas komunistu līderi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Politiskā seriāla «House of Cards» («Kāršu nams») aktieris Kevins Speisijs atklājis, ka viņa spēlētais varonis Frenks Andervuds esot ļoti populārs Ķīnā un pat komunistiskās partijas līderu vidū, kaut arī oficiāli seriāls tur nav pieejams.

Speisijs teica, ka nesen viesojies Ķīnā, kur viņš baudījis lielu atpazīstamību.

«Man teica, ka «House of Cards» Ķīnā esot ļoti populārs seriāls, ka valdībai tas patīkot, bet tauta Andervudu uzskata par cīnītāju pret korupciju,» viņš teica žurnālistiem straumēšanas pakalpojuma «Netflix» jauno sezonu Eiropas pirmizrādē.

«House of Cards» bija «Netflix» pirmais oriģinālseriāls. Tas ieguvis prestižās «Emmy» un «Zelta globusa» balvas.

Izmanīgais politiķis Andervuds ir «starp izcilākajām lomām, ko esmu spēlējis», norādīja 56 gadus vecais Speisijs.

«Seriāls bauda lielus panākumus daudzās valstīs. Šķiet, ka tas ir saprotams pāri robežām, un ne tikai tāpēc, ka cilvēkus fascinē ASV politika,» uzskata aktieris. «Dažreiz pēc filmēšanās atgriežos viesnīcas istabā un domāju, vai neesam aizgājuši pārāk tālu. Taču tad noskatos ziņas un saprotu, ka vēl ir kur tiekties.»

Speisijs 2003.gadā pameta Holivudu, lai kļūtu par «Old Vic» teātra direktoru. Amatā viņš bija desmit gadus. Tagad viņš atzīst, ka bez teātrī pavadītā laika nebūtu bijis gatavs Andervuda lomai.

«Tas mani izmainīja,» teica Speisijs. «Pirms 15 gadiem es nebūtu varējis viņu nospēlēt.»

Drīzumā straumēšanas pakalpojumā «Netflix» iznāks divi jauni eiropiešu seriāli. Maijā nāks klajā franču seriāls «Marseille» ar aktieri Žerāru Depardjē galvenajā lomā, bet 2017.gadā gaidāms vācu fantāzijas seriāls «Dark».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu