Šakira atbalsta mūzikas pirātus (26)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kolumbiešu dziedātāja Šakira paziņojusi, ka jūtas tuvāka saviem faniem, kas lejupielādē viņas mūziku nelegāli.

Latīņamerikāņu popmūzikas zvaigzne izteikusi savu viedokli par Lielbritānijas valdības plāniem apkarot nelegālo failu apmaiņu un norādījusi, ka atbalsta cilvēkus, kas klausās viņas mūziku, nemaksājot par to.

"Man patīk tas, kas notiek, jo es jūtos tuvāka saviem faniem un cilvēkiem, kam patīk mūzika. Savā ziņā tā ir mūzikas demokratizācija. Un mūzika ir dāvana. Tai vajadzētu būt dāvanai," sacīja dziedātāja intervijā ar "Sky News".

Pretēji Šakirai britu jaunā popzvaigzne Lilija Alena nesen izteikusi publisku nosodījumu grupai Radiohead par to, ka tā atbalsta nelegālo failu apmaiņu, norādot, ka šādu attieksmi var atļauties tikai bagāti un atzīti mākslinieki, nevis jaunie mūziķi.

"Manuprāt, mūzikas pirātisms atstāj bīstamu iespaidu uz britu mūziku, taču, šķiet, ka daži bagāti un veiksmīgi mākslinieki, tādi kā Niks Meisons no "Pink Floyd" un Eds O''Braiens no "Radiohead", tā neuzskata," rakstīja britu popmūzikas dziedātāja savā blogā.

"Tas ir lieliski, ja tu esi slavens mākslinieks savas karjeras nogalē ar milzum daudz albumiem, ko var pārdot jauniem klausītājiem, taču jauniem mūziķiem nav tādu priekšrocību."

Šakira dzimusi 1977. gada 2. februārī Kolumbijā. Šakiras vārds arābu valodā nozīmē "Dieva žēlastības sieviete", savukārt hindi valodā tulkojams kā "Gaismas dieviete".

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu