Lihtenšteina "Ohhh... Alright..." nopērk par 42,6 miljoniem (28)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Viena no popārta nozīmīgākajiem pārstāvjiem - Roja Lihtenšteina (Roy Lichtenstein) glezna "Ohhh... Alright..." trešdien Ņujorkā izsoļu nama "Christie's" rīkotajā izsolē tika pārdota par rekordlielu summu 42,6 miljoniem ASV dolāru (21,8 miljoniem latu).

Līdzšinējā rekorda summa, kas samaksāta par kādu no pieprasītā mākslinieka gleznām, bija 16,2 miljoni ASV dolāru (8,3 miljoni latu).

1964.gadā tapušo komiksu stilā ieturēto gleznu, kurā attēlota sieviete ar telefona klausuli rokās un runas burbulis ar vārdiem "Ohhh... Alright...", savā īpašumā ieguva kāds anonīms solītājs, kurš savu piedāvājumu izteica pa telefonu, atklāja izsoļu nama pārstāvis.

Šis darījums bija "Christie's" laikmetīgās mākslas izsoles galvenais notikums. Savukārt Endija Vorhola gleznas "Big Campbell's Soup Can with Can Opener (Vegetable)" izsole sagādāja vilšanos. Tika paredzēts, ka šī glezna ienesīs 30 līdz 50 miljonus ASV dolāru, taču tā tika izsolīta tikai par 23,8 miljoniem ASV dolāru (12,2 miljoniem latu).

Pirmdien Ņujorkā notikušajā izsoļu nama "Phillips de Pury" rīkotajā izsolē Endija Vorhola glezna "Men in Her Life", kuras pamatā ir Elizabetes Teilores jaunības fotogrāfija, pārdota par 63,3 miljoniem ASV dolāru (31,8 miljoniem latu).

Savukārt otrdien izsoļu nama "Sotheby's" rīkotajā laikmetīgās mākslas izsolē Vorhola melnbaltā glezna "Large Coca Cola", pārspējot visas cerības, tika pārdota par 35,3 miljoniem ASV dolāru (17,9 miljoniem latu).

Kopumā izsoles laikā tika ieņemti 272,8 miljoni ASV dolāru un tika izsolīti 93% no visiem piedāvātajiem priekšmetiem.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu