Rīgas centrā vairāki tūkstoši cilvēku dodas lāpu gājienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki tūkstoši cilvēku 18.novembrī no Kārļa Ulmaņa pieminekļa devās lāpu gājienā uz Brīvības pieminekli.

Gājiens izstiepās garš un uz priekšu virzījās lēni, jo gājiena maršrutā bija daudz ļaužu - cilvēki, kas vēroja festivāla "Staro Rīga" laikā izgaismotās ēkas un objektus.

Gājienā piedalījās arī apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK politiķi Raivis Dzintars, Imants Parādnieks, arī Jānis Dombrava.

Gājiens, izlocījies cauri Vecrīgā, plkst.19.30 nonāca līdz Brīvības piemineklim, kur plkst.20 Valsts prezidents Andris Bērziņš teiks svinīgu uzrunu tautai.

Kā novēroja LETA, patlaban jau pie Brīvības pieminekļa ir sapulcējušiem ļoti daudz cilvēku, kas gaida Valsts prezidenta uzrunu.

Arī kopumā Vecrīga un pilsētas centrs ir ļaužu piepildīts, liela cilvēku plūsma vēroja Kaļķu ielā. Pilsētas apmeklētāji vēro "Staro Rīga" objektus.

Kā ziņots, ļoti daudzi gājēji bija paņēmuši līdzi Latvijas karogus. Gājēju vidū bija ļoti daudz jaunu cilvēku - vidusskolēni un studenti.

Pirms gājiena sākuma iepretim Kārļa Ulmaņa piemineklim bija uzbūvēta neliela skatuvīte, kur patriotiskas dziesmas dziedāja ansamblis, kura dalībnieku vidū bija arī Saeimas deputāts Dzintars.

Šo lāpu gājienu jau vairākus gadus rīkojusi partija "Visu Latvijai". Šogad gājiena devīze ir "Latvija ir mūsu", informēja gājiena rīkotāji un pamatoja, ka tieši patlaban ir īpaši svarīgi parādīt, ka mūsu - to, kas dzīvo ar Latviju sirdī - ir daudz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu